Het Belang van Limburg

“Door basisfoute­n in problemen”

Goede Limburgse eerste helft krijgt geen vervolg

- Johnny PEETERS

Na een attractiev­e eerste helft kon Limburg United het na de rust niet volhouden tegen Antwerp Giants. De Belgen lieten zich aan beide kanten opmerken in die eerste helft. Daarna liep de Limburgse achterstan­d veel te snel op naar twintig punten. Dedroog viel na een sterke invalbeurt uit met een polsbreuk.

In een uitverkoch­te Alverberg zorgden Hubo Limburg United en Antwerp Giants voor een spectacula­ire start van de wedstrijd. Zes dunks in de eerste tien minuten, 2x Spicer, 1x Kuta en 3x Bako, verwenden het publiek. Met twee driepunter­s maakte Delalieux 1513, maar Vanwijn bracht de Antwerpena­ren aan de leiding bij 1517. Vanwijn werd eind eerste quarter bestraft met een technische fout voor zijn reactie op een niet gefloten fout. Dedroog sloot met een mooie actie de eerste tien minuten af. Veel fouten in het tweede quarter waarvan er twee Limburgse zwaar geconteste­erd werden, zowel vanop de bank als vanuit de tribunes. “We hebben ons de laatste weken enkel gefocust op de defense”, vertelt coach Gibson. “Misschien dat we daarom offensief enkele fouten maakten. In de eerste helft doen we nog goed mee, maar Antwerp switchte nadien meer in defense. We maakten enkele basisfoute­n die ons in de problemen brachten. We konden Bako niet stoppen, maar in de manier waarop hij speelt creëert hij speciale situaties.”

Blessures

De Valentijns­wedstrijd werd extra gekleurd met een huwelijksa­anzoek na de rust. Steward Robin Schroyen vroeg zijn vriendin Marianne ten huwelijk. Na het jawoord was het mooie weer voorbij in Limburg. Na enkele driepunter­s stond er drie minuten later 4258 op het bord. Toen de twintigpun­tengrens werd overschrev­en deden Unruh en Depuydt een poging om terug te komen, maar dichter dan 56-70 kwam United niet. “Dat Leander Dedroog nog uitvalt met een polsbreuk vind ik heel erg voor hem”, aldus Gibson. “Hij heeft zo hard gewerkt en zal nu vier tot zes weken aan de kant moeten blijven. Maar ik ben er van overtuigd dat hij sterker zal terugkomen. Die blessures blijven ons probleem dit seizoen. We hebben nu één weekend rust en dat zal goed doen. Hopelijk kan ik dan Mukubu en Carter recuperere­n.”

QUARTERS: 21-21, 15-21 (36-42), 12-24 (48-66), 25-20.

HUBO LIMBURG UNITED: 29/64 shots (5/22x3), 10/22 vw, 35 rebounds, 23 fouten, CARRINGTON 5+6, PICKENS 5+0, DELALIEUX 7+0, DEPUYDT 2+4, SPICER 4+10, Morris 2+0, Dedroog 4+0, Unruh 1+6, Kuta 5+1, Price 1+10.

TELENET ANTWERP GIANTS: 32/61 shots (6/17x3), 16/27 vw, 40 rebounds, 23 fouten, LEE 6+7, SANDERS 2+4, SCHOEPEN 0+2, BAKO 11+4, KALINOSKI 6+7, Akyazilli 3+0, Tate 2+10, Vanwijn 8+1, Thompson 4+5, Donkor 0+3, Van den Eynde

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Kuta omspeelt Thompson.
FOTO SERGE MINTEN Kuta omspeelt Thompson.
 ?? Foto SERGE MINTEN ?? De jarige Hans Vanwijn, ex-Limburg United, stapte als winnaar van het parket.
Foto SERGE MINTEN De jarige Hans Vanwijn, ex-Limburg United, stapte als winnaar van het parket.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium