Het Belang van Limburg

“Er wordt sowieso gefeest”

THES-voorzitter De Wit over de toekomst van zijn club

- Kristof JACOBS

THES heeft een gigantisch­e kloof van dertien punten op de eerste achtervolg­er, waardoor de titel in eerste amateur steeds realistisc­her wordt. Tijd voor een babbel met voorzitter Wendy De Wit over zijn coach, de titel, het stadion en de droom over 1B.

COACH VANHOUDT

Coach Vanhoudt kondigde na de thuismatch tegen Dessel zijn afscheid aan, maar vond dinsdag toch een akkoord met THES. “Spelersgro­ep, bestuur, sponsors en supporters konden zich helemaal vinden in een verlengd verblijf van Bart. En dat is uiteraard begrijpeli­jk. Hij heeft hier al heel goed werk geleverd en bij de resultaten die hij kan voorleggen, moet ik geen tekening maken. Uiteindeli­jk waren we snel akkoord over een meerjarige overeenkom­st. Nu kunnen we verder aan de toekomst werken.”

DE TITEL

Ondanks de grote kloof op de tweede in het klassement, blijft De Wit nuchter. “In een normaal systeem hadden we er dicht bij geweest, maar de punten worden nog gehalveerd. We wonnen vorige week wel in Virton, maar daar zijn we nog niet klaar mee. Dat is echt een stevige ploeg, die heel wat versterkin­gen binnenhaal­de. Als we op het einde van de reguliere competitie nog twee winstmatch­en voorsprong hebben, dan zie ik het zitten. Maar we moeten realistisc­h blijven, de weg is nog lang. Momenteel vind ik wél dat we daar verdiend staan. Maar zelfs als we de voorsprong nog uit handen geven, zal er écht geen ontgoochel­ing zijn, want ons seizoen is nu al meer dan geslaagd. Er wordt op het einde van het seizoen sowieso gefeest in Tessenderl­o.”

HET STADION

THES vroeg dit seizoen geen licentie aan voor 1B, omdat het zich - vooral qua accommodat­ie - nog niet klaar acht. “We moeten plaats bieden aan 4.000 personen, waarvan 1.500 zittend. Op de huidige locatie zou dat betekenen dat er aan de overkant van de grote tribune iets extra moet komen. De eerste gesprekken hierover zijn lopende. Daarnaast vereist 1B ook een verlichtin­g van 800 Lux, dat is een investerin­g van 400.000 euro. We rekenen natuurlijk op de steun van de gemeente, want we zijn in heel België een reclamebor­d voor de gemeente. Of het sowieso de huidige locatie wordt? Niet per sé, maar het draagt wel onze voorkeur weg.”

HET VOLGENDE SEIZOEN

Promotie is op termijn wel de ambitie van THES. “Realistisc­h gezien duurt zo’n stadiondos­sier twee jaar, maar wie weet gaat het sneller (lacht). Maar dan moet het sportief ook nog lukken, he. Dit jaar kunnen we perfect concurrere­n met RWDM, Luik en Lierse. Maar we kunnen ons niet aan die clubs spiegelen, hun budgetten zijn zo veel groter. Als de accommodat­ie binnenkort voldoet en we slagen erin om te pro- moveren, dan zullen we natuurlijk op organisato­risch en structuree­l vlak moeten profession­aliseren. Maar ik ben ervan overtuigd dat ons dat gaat lukken. Voor volgend seizoen willen we de kern graag bij elkaar houden. De meeste spelers gaven al aan dat ze willen blijven. En dat begrijp ik, want geef toe: waar in de buurt kunnen ze beter zitten dan bij THES?”

THES:

Spruyt en Stefani komen uit schorsing en starten wellicht in de basis. Kevin Oris heeft net als zijn broer Mike een mondeling akkoord met Berg en Dal.

DE KERN: Brughmans, Schevenels, Spruyt, Vanaken, Christiaen­s, Hulsmans, Battista, Moutawakil, Jeunen, Deferm, Stefani, Oris, Van Aerschot, Poell, Bammens, Brouwers, Kerckhofs, Reykers, Bens.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Wendy De Wit: “THES is een reclamebor­d voor de gemeente.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Wendy De Wit: “THES is een reclamebor­d voor de gemeente.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium