Het Belang van Limburg

“Het is een leuke bende”

-

Door die verrassend­e nederlaag had nieuwkomer Cédric Vangeel (foto) zich zijn debuut waarschijn­lijk anders voorgestel­d. Toch heeft de 21-jarige middenveld­er het naar zijn zin in Hasselt.

“Ik kwam hier in een leuke bende terecht. Het waren voor mij allemaal nieuwe gezichten, maar ik werd meteen opgenomen in de groep”, zegt hij.

Ook over het niveau is de ex-speler van Westerlo die zijn opleiding bij Standard kreeg, lovend. “Iedereen heeft zijn kwaliteite­n. Het is wel een andere manier van voetballen. Er wordt meteen druk gezet en de duels zijn een stuk steviger dan in 1B bij Westerlo. Nu ja, bij Westerlo was ik fulltime prof en trainden we elke dag. Mijn studies Marketing & Sportmanag­ement aan de PXL in Hasselt schoof ik dan ook wat aan de kant.” Maar nu ligt de focus dus op Sporting. “Ik wil zo veel mogelijk speelminut­en verzamelen en samen met de groep zo hoog mogelijk eindigen. Wat ik volgend seizoen doe, zie ik wel. Nu telt alleen Sporting. De vorige match is verwerkt. Zondag moeten we er weer volop staan.”

HASSELT: van Gerwen (voet in gips door stressfrac­tuur), Joosten (knie) en Vrijsen (buikspiere­n) blijven out. DE KERN: Lekens, Haspeslagh, Janssen, Ofori, Verbeeck, Jaspers, Wijnen, Proesmans, Vangeel, Carvalho, Bracké, Baysal, Boiten, Efekia, Reuten, Odutayo.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium