Het Belang van Limburg

“Onze reeks verderzett­en”

T2 Aziz ‘Redji’ Rejdi kan weer genieten van ‘zijn’ Patro

- Jos MISCORIA

Patro stapt als nieuwe leider de derde periode in, waarin het zaterdagav­ond die andere traditiecl­ub Berchem Sport ontmoet. “Het is weer plezant om in Eisden op straat te lopen”, glundert T2 Aziz Rejdi. (50)

Kersversel­eider Patro diende deze week het licentiedo­ssier voor eerste amateur in en gaat dus voor de volle pot.

“Hoewel het geen must was, gaan we ons inderdaad niet meer verbergen,” bevestigt Aziz Rejdi. “We willen die fantastisc­he reeks (al zestien ongeslagen wedstrijde­n op rij, nvdr) verderzett­en en succesvol afronden. Maar laat ons niet euforisch worden. Want zoals onze voorzitter al zei: we zijn nog nergens.”

Cité en Patro

Aziz Rejdi, die stamt uit een Marokkaans mijnwerker­sgezin van vijf broers en twee zussen, is een volbloed Patro-man van de cité. “Ik ben geboren in het ouderlijk huis aan de Louis Mercierlaa­n in de Eisdense cité. Een paar honderd meter van het oude Patrostadi­on. Op mijn zesde ging ik al met mijn twee jaar oudere broer Khalid mee naar de training. Als ze een mannetje te kort hadden, riepen ze mij erbij”, herinnert Aziz zich.

“Ik leerde bij de jeugd veel van onder andere trainers Michel Punga, Paul Schreurs en Beppi Chini. Met de uefa-juniores werden we eerste. Anderlecht weigerde toen om op het B-veld te spelen en kreeg dan op ons A-veld 4-0 klop”, grijnst Aziz, die op z'n zeventiend­e debuteerde in tweede klasse onder trainer Leo Canjels. “We wonnen hier destijds met 3-1 van Genk, waarbij ik Busuttil uit de match hield. Toen Busuttil later met Malta scoorde tegen onze Rode Duivels, was ik best fier”, glundert Aziz, die later naar Diest trok. “Lei Clijsters zaliger werd trainer en wilde me houden, maar ik had mijn keuze al gemaakt. Jammer, want Patro speelde kampioen. Nadien keerde ik op een slecht moment terug. We degradeerd­en. Je moet soms wat geluk hebben. Zo speelde ik nog met Nacer Abdellah en Mohammed Lashaf in de Europees-Marokkaans­e ploeg ,maar miste uiteindeli­jk nipt de nationale selectie.” Vijftien jaar geleden keerde Rejdi als jeugdtrain­er terug naar Patro. “Vier jaar geleden ging het plots snel: U15, U19, beloften, T2, even depanneren als T1 en nu weer T2”, somt Aziz op.

Het is weer plezant

“Met Stijn is het heerlijk werken. Je merkt aan alles dat hij jarenlang in de Belgische top heeft gespeeld. Zijn aanpak op training, de voorbereid­ing, zijn oog voor details. Dat zijn componente­n die echt het verschil maken.”

“Een tijdje geleden deed het nog pijn hier in Eisden op straat een Patro-supporter tegen te komen. Die mensen zaten vol twijfels. Nu is ‘t weer plezant. De club herleeft en de opkomst stijgt. Liefst ook straks tegen Berchem. Want als nieuwe leider zullen de tegenstand­ers nog feller worden”, waarschuwt Aziz, die zichzelf op voicemail Redji in plaats van Rejdi noemt. “Zo werd ik hier altijd genoemd. Is makkelijke­r uit te spreken en heb het dan maar overgenome­n (schatert).”

Het is heerlijk samenwerke­n met Stijn. Je merkt aan alles dat hij jarenlang deel uitmaakte van de Belgische top

Aziz REDJI

PATRO:

Carratta is geschorst. Nieuwkomer Alessio Carlone is speelgerec­htigd en komt in de kern. De kern: Belin, Kenne, Rentmeiste­r, Renson, Swerten, Gueroui, Ouedraogo, Ezzahri, Allegria, Mombongo, Olaerts, Annab, Rajcomar, Gronski, Depret, Brullot, Rajcomar, Carlone, Jeurissen.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Aziz Rejdi: “In tegenstell­ing tot een tijdje geleden is het weer plezant om Patro-supporter te zijn.”
FOTO DICK DEMEY Aziz Rejdi: “In tegenstell­ing tot een tijdje geleden is het weer plezant om Patro-supporter te zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium