Het Belang van Limburg

“Straffen totaal buiten proportie”

- Frederik BAETEN

Hades is boos. Voor de zware straffen, die voor hun spelers zijn uitgesprok­en voor hun aandeel in de vechtparti­j na de wedstrijd tegen Heur-Tongeren. De Hasselaars vinden hun straffen niet in verhouding met de straffen voor de spelers van Heur-Tongeren. Voor trainer Peter Van Houdt kwam daar nog slecht nieuws bovenop: zijn contract wordt niet verlengd.

Hades-voorzitter Hermans: “U mag het weten, wij zijn héél kwaad. Ik wil de voorzitter van Heur-Tongeren felicitere­n voor zijn pleidooien, die alle schuld voor alles wat zich heeft afgespeeld bij de spelers van Hades heeft gelegd. Wij zijn als club niet in de fout gegaan volgens het bondsparke­t, maar het is wel de club Hades die nu zwaar gestraft wordt. Onze ambities om de eindronde te spelen worden met deze straffen totaal gehypothek­eerd!” Thierry Vandermeer­en (foto, zes weken), Edwin Wang en Hicham Gueroui (beiden vijf weken) werden het zwaarst gestraft. Vandermeer­en wist vrijdag nog niet of hij in beroep ging.

“Ik kon leven met een schorsing voor mijn aandeel, maar de straffen die voor de Hades-spelers zijn uitgesprok­en zijn buitenprop­ortioneel in vergelijki­ng die voor de spelers van Heur-Tongeren (keeper Govoni kreeg drie weken, Vanheeswyc­k vier weken en én speler gaat vrijuit, nvdr)”, aldus Vandermeer­en.

De schorsinge­n gaan vanaf volgende week in.

Van Houdt na seizoen weg

Voor T1 Peter Van Houdt kwam er donderdag nog slecht nieuws bovenop. Van Houdt: “Hades wil niet meer met mij verder. Ik ben ontgoochel­d, ja Als zij denken met een andere coach betere resultaten te halen, moeten ze dat maar doen. Ik heb hier 2,5 jaar graag gewerkt en kijk uit naar een nieuwe uitdaging . Ik blijf profession­eel en ga er samen met mijn groep het beste van maken .”

HADES:

Sögütcü komt uit schorsing. Voorjans is nog out. De club vraagt licentie voor eerste amateur aan.

DE KERN: Gijbels, Goossens, Bennassar, Bloemen, Celen, Claes, Corstjens, Decuypere, Demulder, Elens, Gueroui, Lenaerts, Sögütcü, Vandermeer­en, Wang

Ik wil de voorzitter van Heur-Tongeren felicitere­n, hij heeft alle schuld bij onze spelers gelegd

Voorzitter HERMANS

 ?? FOTO HBVL ?? Thierry Vandermeer­en kreeg zes weken schorsing.
FOTO HBVL Thierry Vandermeer­en kreeg zes weken schorsing.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium