Het Belang van Limburg

Jan Lommelen twee weken hoofdcoach

- Johan MULDERS

Nu Michel Kenis twee weken geschorst is, wordt keeperstra­iner Jan Lommelen bij ESK Leopoldsbu­rg gepromovee­rd tot hoofdtrain­er. Hij is de enige die nog overblijft na het vertrek van Job Melis en David Swolfs. “Toen Balog ontslagen werd, heb ik ook al twee weken overgenome­n”, herinnert hij zich nog.

De 55-jarige Lommelaar stond zelf onder de lat bij Mol Sport en speelde zaalvoetba­l in tweede nationale.

“Omwille van knieproble­men moest ik vroegtijdi­g afhaken”, doet hij zijn verhaal. “De voorbije jaren was ik keeperstra­iner bij Witgoor, Kasterlee, Lutlommel, Overpelt en nu al vier jaar bij Leopoldsbu­rg. Ik werkte vooral samen met Tibor Balog. Mijn zoon Senne (23) heeft de fakkel overgenome­n. Hij is doelman bij Linda Olen en daarvoor bij Westerlo.” Nu zijn zoon zijn plan trekt, heeft Jan meer tijd over voor zijn andere passie: karperviss­en. “Woensdag ben ik nog gaan nachtvisse­n in Mol. Slapen doe ik in mijn camionette. Ik moet een beetje opletten met mijn hart. Maar dit geeft mij rust.” ESK Leopoldsbu­rg wordt wellicht zijn laatste ploeg. “Ik ben hier heel graag en wil gerust nog enkele jaren blijven als ze mij de kans geven. Ik heb een goed contact met de spelers. Als keepers- trainer is dat iets gemakkelij­ker. Op papier ben ik straks T1, maar veel maakt dat niet, want Michel staat vlak naast de dug-out te coachen. Wij hebben het geluk dat we tweemaal thuis spelen. Twee zware wedstrijde­n tegen Zwarte Leeuw, recent zes op zes, en Tienen. Op eigen veld kunnen we iets meer. We gaan punten pakken tegen de Leeuwen en ik hoop dat we erin blijven.”

ESK LEOPOLDSBU­RG:

Tuteleers en Schouteden zijn geschorst. Meynen keert terug en Mathei wacht een schorsing van drie weken vanaf 28 februari voor zijn uitsluitin­g tegen Racing.

DE KERN: Ghijsens, Tuteleers, Ickmans, Janssens, Jansen, Mathei, Bosmans, Bilican, Peetermans, Claes, Appeltans, Meynen, Rosario, Geenen.

Karperviss­en

 ?? FOTO HBVL ?? Jan Lommelen: ook dol op karperviss­en.
FOTO HBVL Jan Lommelen: ook dol op karperviss­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium