Het Belang van Limburg

“Veel lopen en zwoegen”

Beringen-middenveld­er Bram Put zorgt voor evenwicht in de ploeg

- Jos CASTERMANS

Benieuwd of Beringen, dat na de opgemerkte zege bij Torpedo tot op twee punten van de leiding is genaderd, ook de moeilijke hindernis tegen Zepperen Brustem succesvol kan afronden. Want het programma dat dan nog rest oogt wel iets makkelijke­r voor Beringen dan voor de concurrent­ie. Het zou wel eens een onverwacht­e ontknoping kunnen worden in de titelstrij­d.

“Sinds ik Bram Put op het middenveld heb gezet, klopt het evenwicht in mijn ploeg”, zegt de Beringse coach Barka.

“Fijn om zoiets te horen”, reageert de lange ex-verdediger. “Ik speel daar ook graag. Het is wel veel lopen, zwoegen en zweten, maar het geeft ook rust, want je weet dat er iemand in je rug staat.” Put is aan zijn vierde jaar bezig bij KVK en hij heeft bijgeteken­d. “Ik heb altijd gespeeld. Maar in het begin van dit seizoen heb ik het even moeilijk gehad. Na de eerste match tegen Melo ben ik eruit gegaan. Zeven matchen later tegen Zepperen Brustem mocht ik weer starten, maar nadien moest ik vrede nemen met invalbeurt­en. Hoewel ik eigenlijk een centrale verdediger ben, moest ik op het middenveld invallen en dat viel zo goed mee dat ik er ben blijven staan. Ik heb op de flank gespeeld, op de zes en nu op de acht. De trainer stuurt me zelfs naar voor als we achter staan.”

Het is natuurlijk de vraag of Beringen nu eindelijk eens gaat doorduwen. Want na enkele hoopvolle resultaten liep het aansluiten­d vaak mis.

Put: “We hebben ook tegen bijna alle sterkhoude­rs gespeeld. Soms ontbrak het geluk. We hebben wel altijd onze kansen gecreëerd. En we zijn eigenlijk toch nooit ver van de eerste plaatsen weg geweest.” De ambitie om te promoveren leeft volgens de 28-jarige Heusdenaar in de spelersgro­ep.

“De club zelf wil ook al jaren deze prijs pakken. We zijn zolang ik hier speel nooit dichter bij de eerste plaats geweest. We hebben een stevig blok, met zowel technische spelers als werkers, en de kern is ruim genoeg om iets op te vangen. En ja, op papier klopt het dat we het gemakkelij­kste programma hebben, maar het tegen geen topploegen moeten opnemen, maakt het niet minder moeilijk. Daarom moeten we elke match zeggen: we gaan ervoor. Aan laksheid gaan we ons niet mogen bezondigen. We moeten alleen nog naar onszelf kijken.”

Maar eerst moet de moeilijke hindernis Zepperen Brustem worden genomen. De heenmatch verloor KVK met 5-3 en eindigde het met negen.

“Enkele ongelukkig­e beslissing­en van de ref. Ik heb daar geen goede herinnerin­gen aan. Het wordt zeker een moeilijke match. We gaan mentalitei­t moeten tonen.”

Zolang ik hier speel, zijn we nooit dichter bij de eerste plaats geweest

Bram PUT

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ??
FOTO RAYMOND LEMMENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium