Het Belang van Limburg

Ex-spits is nu keeper

Engin Ince heeft nieuwe rol in duel met ex-club

- Bart SCHIJNS

In 2A strijden Turkse FC en Eksel zondag in een onderling duel om plaats vier. Opmerkelij­k: Engin Ince, ooit nog spits bij Eksel, start bij de thuisploeg opnieuw… tussen de palen.

“Het is altijd een droom van mij geweest om te voetballen tot mijn 35ste en dan over te schakelen naar keeper”, zegt de ondertusse­n al 38-jarige Engin Ince.

“Bij Turkse Rangers heb ik ooit al in doel gestaan. Ik scoorde in die match eerst twee keer als spits en stopte daarna als keeper een penalty. Onze huidige trainer stond eerst wat sceptisch tegenover de idee om mij in doel te zetten, maar ik denk dat ik hem met mijn prestaties tegen Lutlommel en Peer wel heb kunnen overtuigen van mijn kunnen”, glimlacht Ince, die ook bij zaalvoetba­lclub Futsal 67 het doel verdedigt. “Als keeper heb je het voordeel dat het spel voor je ligt. Als spits stond ik vaak met mijn rug naar de goal en dat maakte het toch moeilijker. Waar ik eerst de doelpunten moest maken, mag ik ze nu proberen tegen te houden.”

Dat Engin Ince doelman moet zijn, Ismail Kaya de derde trainer dit seizoen is en zes wedstrijde­n maar drie gelijkspel­en opleverden, geeft toch aan dat het de laatste tijd weer rommelt bij Turkse FC.

“De structuur is nog niet 100 procent, Turkse FC wil daar wel naar groeien. Waarden, normen en fair play moeten ingebakken zijn. Voetbal is ook adrenaline. Toch is het belangrijk om ook je grenzen te kennen. Er zijn ook enkele spelers weggebleve­n en we vonden de laatste weken ook de weg naar de goal niet. Zo speelden we tegen Meeuwen en Hamont wel goed, maar bleven de doelpunten uit. De 6-0 nederlaag tegen Grote Heide was een echte offday

Ik wou altijd tot mijn 35ste voetballen en dan overschake­len naar doelman

Engin INCE (38) en zette ons weer met beide voetjes op de grond. Een Turkse ploeg coachen is niet eenvoudig. Hakan Bayraktar voetbalt nog te graag. Als speler-trainer was dat moeilijker. En jonge spelers moeten ook willen leren. Met Ismail Kaya hebben we nu een trainer, die met zijn vuist op de tafel durft slaan en zo de spelers met de voetjes op de grond houdt. Zo’n trainer heeft Turkse FC nu nodig. “, besluit Engin Ince.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Engin Ince met zijn opvolger: “Vroeger moest ik doelpunten maken, nu moet ik ze proberen voorkomen.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Engin Ince met zijn opvolger: “Vroeger moest ik doelpunten maken, nu moet ik ze proberen voorkomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium