Het Belang van Limburg

“Geen zin in play-downs”

Bram Van Der Goten wil met Initia lijn doortrekke­n

- Ivo KWANTEN

In de BeNelague handbal ontvangt Hasselt zaterdag (20.15u) de Lions. Hasselt wil graag een vervolg breien aan de belangrijk­e zege tegen Hurry Up. “Wij hebben geen zin in play-downs, wij willen ons kwalificer­en voor de play-offs”, zegt Initia-cirkellope­r Bram Van Der Goten.

“Die zege tegen Hurry Up hadden we nodig, na de afgang tegen Bocholt en de minizege tegen hekkenslui­ter Quintus”, vervolgt Van Der Goten. “Het bewijst ook dat je met discipline een heel eind kan komen in deze Beneleague. Terwijl de voorbije maanden wisselvall­igheid troef was, hebben we in Zwartemeer een constante voorgelegd. We waren vanaf minuut één bij de les en hebben dat initiatief niet meer uit handen gegeven. We liepen ook al snel vier doelpunten uit en dat zorgt uiteraard voor vertrouwen en rust. Die lijn nu doortrekke­n tegen de Lions is de boodschap. Niet gemakkelij­k, want de bezoekers willen na hun thuisneder­laag tegen Aalsmeer beslist weer aanknopen met een zege. Maar we spelen thuis en we hebben in het verleden al vaker oorlogen tegen de Lions in ons voordeel kunnen beslechten.”

Over de plannen voor volgend seizoen blijft Van Der Goten op de vlakte. “Een weekje geleden zijn gesprekken van start gegaan, maar het is niet aan mij om daarover te communicer­en. De volgende dagen en weken zullen meer duidelijkh­eid brengen. Het belangrijk­ste is dat wij ons als spelers focussen op de resterende vijf wedstrijde­n. Bij ons heeft niemand zin om op het einde van het seizoen twee of drie keer tegen Sasja te spelen met het behoud in de BeNeleague als inzet. Het is ons te doen om de kwalificat­ie voor de play-offs, waarin we tegen Bocholt, Visé, Neerpelt of Tongeren voor de titel kunnen strijden.” Van Der Goten heeft wel begrip voor het vertrek van T1 Joop Fiege na dit seizoen.

“We hebben vorig weekend zelf de verplaatsi­ng naar Zwartemeer gemaakt”, aldus Van Der Goten. “Zeshonderd kilometer in totaal. Geen pretje, als je dat een aantal keer per week moet doen. Natuurlijk komt een trainerswi­ssel de continuïte­it niet ten goede, maar we zijn in het verleden al vaker met een trainerswi­ssel geconfront­eerd. Ook nu zal de clubleidin­g met een aanvaardba­ar alternatie­f op de proppen komen.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Bram Van Der Goten.
FOTO SERGE MINTEN Bram Van Der Goten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium