Het Belang van Limburg

Looienaar zkt. 2 miljoen modellen

Philip Caerts start online databank voor mannequins

- Gunter WILLEKENS

TESSENDERL­O - Een kruispuntb­ank voor modellen, waar filmmakers, fotografen en reclamebur­eaus kunnen grasduinen naar de look die ze willen. Dat is My Mother Agency van Looienaar Philip Caerts en Bernard Hennet, de ex-chef van het internatio­nale modellenbu­reau Elite. Binnen twee jaar willen ze twee miljoen modellen op de site.

Tot nog toe was Philip Caerts (47) in zakelijk Limburg gekend als uitgever van Prestige, een jaarboek dat de nieuwste Limburgse luxeproduc­ten in het zonnetje plaatst. “Ik was op zoek naar uitbreidin­g voor mijn magazine”, zegt de Looienaar. “En ik vond Dubai en Prestige wel goed bij elkaar passen. Dus trok ik naar daar, om er een oriëntaals­e versie op de markt te brengen.”

Miljoen ontgoochel­ingen

Het project liep spaak, maar was wel het begin van iets nieuws. Toen Caerts het strand opzocht, raakte hij er aan de praat met ene Bernard Hennet. “Bernard bleek de voormalige topman van het internatio­nale modellenbu­reau Eli- te te zijn. Hij vertelde over de topmodelle­n met wie hij had gewerkt, maar ook over het miljoen aanvragen die hij elk jaar van jonge mensen kreeg, en dat hij die telkens moest ontgoochel­en. Hij droomde van een globale databank waar iedereen terecht zou kunnen. Iedereen heeft immers wel een unieke eigenschap: een tattoo, een speciale look of een bepaald talent waar een filmmaker, fotograaf of reclamebur­eau nu net naar op zoek is.”

Voetballer­s zijn welkom

Philip en Bernard sloegen daar, op het strand in Dubai, de handen in elkaar. Ze gaven hun project ook meteen een naam: My Mother Agency. “Bernard wilde al langer iets met die naam doen. Het zegt wat ons bedrijf wil zijn”, zegt de Limburger. “We willen een moederbedr­ijf zijn voor agentschap­pen en we willen al onze talenten kansen geven, correct zijn en beschermin­g bieden. Iedereen kan bij ons terecht. Topmodelle­n, natuurlijk. Maar ook dansers, voetballer­s, skiërs… of wie dan ook. Iedereen is welkom, vanaf 16 jaar.”

My Mother Agency ging begin dit jaar online, en kreeg meteen de wind in de zeilen. “Het gaat hard”, zegt Caerts. “Acteur Christophe­r Lambert, onze shareholde­r, speelde in de jaren negentig in blockbuste­rs als ‘Tarzan’, ‘Highlander’ en ‘Mortal Kombat’. Nu maakt hij films en reportages voor onder meer Netflix. Hij was meteen geïnteress­eerd, omdat castingbur­eaus nood hebben aan een grote database met mensen van alle soorten, kleuren en gewichten. Zo’n man opent uiteraard vele deuren in de filmindust­rie.”

My Mother Agency is niet weinig ambitieus. “Binnen twee jaar willen we via ons platform kansen geven aan 2 miljoen talenten”, stelt Philip.

Iedereen heeft wel een unieke eigenschap: een tattoo, speciale look of bepaald talent

Philip CAERTS

“Zeker en miljoen daarvan willen we elk jaar minstens één match met een filmproduc­ent, merk of fotoagents­chap aanreiken. My Mother Agency wil niets minder dan een referentie worden, de eerste digitale community die elk talent wereldwijd helpt om zijn of haar droom waar te maken.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Enkele van de modellen die nu al hun weg vonden naar My Mother Agency. Over twee jaar zouden ze met twee miljoen moeten zijn.
Enkele van de modellen die nu al hun weg vonden naar My Mother Agency. Over twee jaar zouden ze met twee miljoen moeten zijn.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium