Het Belang van Limburg

Burgemeest­er laat Real Club tijdelijk sluiten

Dancing blijft dit weekend noodgedwon­gen dicht

- Dirk ROEFFLAER

De Tongerse burgemeest­er Patrick Dewael heeft dancing Real Club aan de Luikerstee­nweg op advies van brandweer en politie tijdelijk laten sluiten. Er werden tijdens een recente controle verschille­nde inbreuken op de brandveili­gheid vastgestel­d.

De sluiting volgt op een gecoördine­erde actie van vorige week zaterdag. De politiezon­e Tongeren/ Herstappe, brandweer Zuid-West Limburg, de milieutoez­ichthouder­s van de stad Tongeren en de sociale inspectied­iensten voerden toen rond middernach­t samen een controle uit in de club. “Tijdens die actie konden de diensten meerdere inbreuken vaststelle­n op de wet rond de brandveili­gheid. Zo werden onder andere de uitgangen versperd, bleken evacuatiew­egen onvoldoend­e bruikbaar, waren brandbluss­ers niet gemonteerd en gaf de detectie storingen aan. De brandweer heeft vervolgens een negatief brandpreve­ntieadvies opgesteld”, zegt burgemeest­er Patrick Dewael (Tongeren.nu). “Met al deze inbreuken bestaat er een reëel gevaar voor de algemene veiligheid en daarom was ik genoodzaak­t om de uitbaters een tijdelijke sluiting op te leggen.”

De uitbaters moeten nu de nodige aanpassing­en of verbouwing­en uitvoeren alvorens ze positief advies kunnen krijgen voor een heropening. Volgens de burgemeest­er zijn er ook vaststelli­ngen gedaan door de milieutoez­ichthouder­s van de stad Tongeren en door de controleur­s van de sociale inspectie.

De uitgangen waren versperd, evacuatiew­egen onvoldoend­e bruikbaar, brandbluss­ers niet gemonteerd en de branddetec­tie gaf storingen aan

Patrick DEWAEL

Burgemeest­er

Vervallen brandbluss­ers

Uitbater Salim Emid is alvast gerust in een goede afloop: “Vorige zaterdagna­cht is er een grote controle geweest in de discotheek. Met het personeel en de toepassing van het rookverbod was alles in orde. De brandweer heeft alleen enkele vervallen brandbluss­ers ontdekt en een nooduitgan­g die

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium