Het Belang van Limburg

“Nog betere sushi en meer culturele hapjes”

Tweede editie van Sushi Festival in Japanse Tuin

- Dirk JACOBS

Goed nieuws voor de liefhebber­s van sushi: op zaterdag 18 en zondag 19 mei vindt de tweede editie plaats van het Sushi Festival in de Japanse tuin van Hasselt. Onder de nieuwe naam Let’s Sushi zetten weer enkele PXL-studenten hun schouders onder het evenement. Net zoals vorig jaar stopt de ticketverk­oop bij 10.000 inschrijvi­ngen.

Een smakelijke bom. Zo kon het eerste Sushi Festival in het voorjaar van 2018 het best omschreven worden. Tienduizen­d bezoekers doken de Japanse Tuin in. De deuren moesten geregeld zelfs een tijdje dicht en de vier organisere­nde PXL-studenten scoorden dikke punten bij het publiek en op school.

“En toch willen we nog beter doen”, zegt student Wim Michiels, die samen met zijn collega’s Julie Laenens, Mirthe Heperol en Lisa Van Hove het initiatief vorig jaar bedacht. “We zitten intussen allemaal in ons laatste jaar en de stages en het eindwerk houden ons intens bezig. Maar toch wilden we ‘onze baby’ niet zomaar loslaten. Volgend jaar willen we dit misschien als ondernemen­de jongeren verderzett­en, maar dat zien we nog wel. Voor deze editie gaan we alleszins nog meer aandacht besteden aan authentiek­e Japanse activiteit­en en aan nog betere en meer gevarieerd­ere sushi. Daarnaast kunnen ook dit jaar 200 bezoekers sushi-workshops volgen en er zijn verschille­nde demonstrat­ies. We hebben vorig jaar veel geleerd, dingen die we nu anders en hopelijk beter kunnen aanpakken.”

Nieuwe naam

Opvallend is dat het festival ook uitpakt met een nieuwe naam: Let’s sushi. “In Nederland was er al een Sushi Festival, en onze Noorderbur­en zijn even bij ons komen aankloppen. Om de lieve vrede te bewaren, hebben wij dan gekozen voor Let’s Sushi.” Ook bij de stad en de Japanse Tuin zien ze de sushi-fans graag komen. “Het festival combineert de popularite­it van deze Japanse lekkernij met de unieke locatie van onze Japanse Tuin”, zeggen schepen van Toerisme Rik Dehollogne (N-VA) en Sara Davidson van de Japanse Tuin.

Let’s Sushi vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 mei van 10 tot 20 uur. De ticketverk­oop start op zaterdag 23 februari via de website van de Japanse Tuin. Een ticket kost 6 euro en nadien koop je sushi zoveel je wil. Met een studentenk­aart betaal je 1 euro. Met een UiT in Hasselt-pas kan je zoals altijd gratis binnen en ook andere bezoekers met recht op korting behouden die tarieven. Vooraf online een ticket bestellen, is wel verplicht. Er wordt opnieuw met tijdsslote­n gewerkt van telkens 2 uur. Sushi-workshops kunnen gereservee­rd worden vanaf zaterdag 2 maart via info@letssushi.be.

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Net zoals vorig jaar is er een limiet van 10.000 bezoekers.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Net zoals vorig jaar is er een limiet van 10.000 bezoekers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium