Het Belang van Limburg

The National twee keer op Pukkelpop, ticketprij­s blijft dezelfde

-

KIEWIT - Nee, u hebt niet te diep in het glaasje wijn van frontman Matt Berninger gekeken: The National (foto) zal in augustus liefst twee keer op de 34ste editie van Pukkelpop spelen. De indierockg­iganten sluiten zowel op vrijdag als zondag de Marquee af. De ticketprij­s blijft deze editie trouwens ongewijzig­d.

Sinds hun debuut in de Club in 2005 speelde het melancholi­sche vijftal nog drie keer op Pukkelpop, waaronder twee memorabele shows op de Main Stage in 2010 en 2014. Maar twee keer op hetzelfde festival spelen, dat blijft bijzonder. Al is het niet uniek in de Pukkelpopg­eschiedeni­s: zo mocht dEUS in 2009 ook twee avonden lang de Marquee afsluiten. “Matt Berninger heeft ons verzekerd dat ze er iets heel speciaals van gaan maken”, aldus organisato­r Chokri Mahassine. Naar wat ze in die twee sets zullen spelen, is het dus nog raden, ook voor Pukkelpop. “Het voorstel

kwam van de band zelf”, klinkt het. “Het gaat om twee verschille­nde sets, maar de band houdt de fans nog graag even in spanning over de precieze invulling.” Het ongetwijfe­ld bloedmooie resultaat is dus op vrijdag 16 en zondag 18 augustus in de Marquee te zien. Niet dat de vijf beroepsmel­ancholici tussenin een dagje Bokrijk gepland hebben: The National staat dat weekend ook op het Nederlands­e festival Lowlands. Daarnaast zet Pukkelpop Prophets of Rage op de affiche. De band met leden van Rage Against The Machine, Public Enemy en Cypress Hill komt op zondag 18 augustus stennis schoppen met klassieke kopstoten uit de nineties én een vers blik luidruchti­ge protestson­gs. “Een geweldige trip down memory lane”, klinkt het bij een nostalgisc­he Chokri. Maandag belooft Pukkelpop trouwens de rockregist­ers verder open te trekken met ‘een blad vol frisse namen’. De tickets, die vanaf maandag 25 februari (13 uur) te koop zijn, worden overigens niet duurder: net als vorig jaar legt u 100 euro neer voor een dagticket en 205 euro voor een combiticke­t. Inclusief openbaar vervoer, camping en servicekos­ten, al dient u nog wel een afvalwaarb­org van 10 euro te betalen. Alle info over bijzondere campingfor­mules volgt op 22 februari.

→ Pukkelpop, van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus. Alle info: www.pukkelpop.be

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium