Het Belang van Limburg

Burger King komt naar Hasselt

- Ruben STEEGEN/Nele ACHTEN

HASSELT - De Amerikaans­e hamburgerk­eten Burger King wil binnenkort zijn eerste vestiging in Limburg openen. Marc Schepers, Hasselts schepen van ruimtelijk­e ordening, bevestigt dat de fastfoodgi­gant een vergunning­saanvraag heeft ingediend voor een vestiging aan de Kinepolis in Hasselt.

Burger King al in 2017 in België neerstreek, wachten Limburgse fans van de legendaris­che Whopper-burger nog altijd op de komst van een Burger King naar onze provincie. Daar komt binnenkort echter veranderin­g in. Volgens Marc Schepers (RoodGroen+) heeft de keten immers een vergun- ningsaanvr­aag ingediend voor een nieuwe zaak aan de Kinepolis in Hasselt.

Quick verdwijnt?

Het huidige Quick-restaurant dat er nu ligt, maakt net als Burger King deel uit van de overkoepel­ende groep Burger Brands en zal vermoedeli­jk tot Burger King worden omgevormd. In AntwerHoew­el pen en Brugge onderginge­n twee Quicks eerder al hetzelfde lot. Het Quick-personeel van de vestiging aan de Kinepolis was gisteren nog niet op de hoogte van de mogelijke metamorfos­e. “Wij horen allerlei geruchten waaien, maar officieel weten we van niks.” Wanneer de eerste Limburgse Burger King precies zijn deuren opent, wilde Burger Brands gisteren niet kwijt. “Wij kunnen de komst van een nieuwe Burger King naar Hasselt bevestigen noch ontkennen”, klonk het dinsdag . Schepers zelf verwacht in ieder geval “weinig problemen” met de vergunning­saanvraag. Ons land telt vandaag 27 Burger Kings.

 ?? FOTO © ANTON J. GEISSER ?? Binnenkort kunnen we ook in Limburg genieten van de legendaris­che Whopper-burger.
FOTO © ANTON J. GEISSER Binnenkort kunnen we ook in Limburg genieten van de legendaris­che Whopper-burger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium