Het Belang van Limburg

Mathijssen jaagt met jonkies in Italië op EK-ticket

-

Bondscoach Jacky Mathijssen bereidt zich met de Belgische U19 in Italië voor op het tweede en laatste EK-kwalificat­ietornooi. Tegenstand­ers zijn Italië, Servië en Oekraïne. Alleen groepswins­t levert een EK-ticket op. 1 Hoe belangrijk is kwalificat­ie voor het EK?

Mathijssen: “Een kwalificat­ie voor een eindtornoo­i is altijd iets moois en unieks. Het is lang geleden dat we daar met de U19 nog in ge- slaagd zijn. Het grote verschil met andere eindtornoo­ien zoals bij de eerste ploeg en beloften is dat er bij de U19 niet zestien, maar slechts acht clubs deelnemen aan het EK. Er zijn dus veel gegadigden voor weinig plaatsen.”

2 Hoe liggen de kansen in de groep?

Mathijssen: “Alleen groepswins­t levert een ticket voor het EK in Armenië op. Dat geeft een probleem. Onze coëfficiën­t speelt flink in ons nadeel. We moeten opboksen tegen grote landen. Ik schat het hoger gerangschi­kte Servië en Italië dus hoger in. Ik hoop dat we voortbordu­ren op het elan van onze eerste kwalificat­ieronde in Malta, waar we de tweede plaats bereikten na een 2-2-gelijkspel tegen Frankrijk.”

3 Hoe groot is de Limburgse inbreng?

Mathijssen: “In de selectie van 20 namen zitten vier spelers van KRC Genk: Adriano Bertaccini, Joren Leyssens, Tom Reyners en Arthur Theate. Het Limburgse aandeel is dus niet gering. Met één speler op vijf zegt dat iets over het niveau van de Genkse jeugdoplei­ding, waarmee ze zich perfect meten met Anderlecht en Club Brugge.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium