Het Belang van Limburg

Gesprek met Philippe Clement over nieuw contract

-

KRC Genk zit eind deze week rond de tafel met Philippe Clement. De club is uiterst tevreden over de coach die een contract voor onbepaalde duur heeft. Omdat Genk zeker wil zijn dat Clement zich ook op lange termijn aan de club wil binden, zullen ze hem een verbeterde overeenkom­st aanbieden. Dat verklapte TD Dimitri de Condé op TVL.

Naast een financieel luik zijn ook de toekomstpl­annen van de club onderwerp van gesprek. Er is erg veel belangstel­ling voor Genkse spelers, daarom kan het een erg drukke zomermerca­to worden. De club wil Philippe Clement verzekeren dat een groot deel van de transferin­komsten opnieuw in de kern gepompt wordt, waardoor de sportieve ambities kracht worden bijgezet. Omdat het contract met de coach onbepaald is in duur, zit er geen druk op de gesprekken. Maar men wil concreet aan twee kanten voelen, hoe vurig de liefde nog is.

Tien spelers op training

Clement verwelkomd­e gisteren tien spelers op training. Uronen (enkel) revalideer­t nog, het wordt nipt om hem speelklaar te krijgen voor de start van play-off 1. Doelman Vukovic, die in Genk blijft omdat Australië geen interland speelt, kreeg nog het gezelschap van Maarten Vandevoord­t. De derde keeper van KRC Genk is hersteld van een lichte schouderbl­essure en vertrekt pas eind deze week met de nationale ploeg U17 naar het EK-kwalificat­ietornooi in Hongarije. Van de acht aanwezige veldspeler­s werden Lucumi (Colombia), Ito (Japan), Fiolic (U21 Kroatië) en Seigers (U21 België) niet opgeroepen, Berge mocht in Genk blijven om zijn lichaam verder klaar te stomen met het oog op play-off 1. Op een kern van 25 hebben dus enkel Dewaest, Gano en Neto niet de status van internatio­nal. Met vijftien actuele internatio­nals is KRC Genk koploper in België. Standard (14) volgt op de voet, verder missen de play-off 1-teams Anderlecht (10), Club Brugge (7), AA Gent (7) en Antwerp (3) deze week minder spelers op training. De Genkse A-kern traint ook vandaag en morgen om 10.30 uur, vrijdag wordt met gesloten deuren geoefend tegen Westerlo.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium