Het Belang van Limburg

“Ziekelijke oplichtste­r” verkocht trucks van bedrijf waar ze werkte

-

De Tongerse Ilse L. (40) moet voor dertig maanden naar de gevangenis. Ze stond terecht voor een 15-tal feiten van valsheid in geschrifte, oplichting en belaging. “Ze is een ziekelijke oplichtste­r die van geen ophouden weet”, aldus het parket.

De vrouw, die als trucker aan de slag was, wist op de meest inventieve manieren haar slachtoffe­rs voor zo’n 35.000 euro op te lichten. Ze kon zelfs de politie wijsmaken dat ze in het ziekenhuis lag met kanker, waardoor verhoor onmogelijk is.

Op 5 maart moest ze voor de rechtbank in Turnhout verschij- nen voor een vijftienta­l feiten: onder andere gesjoemel met tickets voor Frans Bauer, het bestellen van 500 euro vlees en bloemen op iemand anders naam en het boeken van een helikopter­vlucht ten koste van een ander.

Haar grote slag probeerde ze in 2017 te slaan. De oplichtste­r was aan het werk als chauffeur bij een transportf­irma en gaf zich uit als zaakvoerst­er. Ze zette daarbij verschille­nde trucks te koop, vroeg voorschott­en en stelde valse verkoopove­reenkomste­n op. Eens het geld geïncassee­rd, liet ze niets meer van haar horen.

Ook haar ex-man werd opgelicht toen zij zijn auto tot vier keer toe te koop zette en de voorschott­en in eigen zak stak. “En de pensioensp­aarrekenin­g op naam van haar ex bij KBC, liet ze stopzetten om zo 8.000 euro te incasseren”, aldus de procureur.

Bedreiging

In een tweede dossier stond L. ook terecht voor belaging en bedreiging aan het adres van de eerste vriendin van haar ex.

Eind november vorig jaar werd Ilse L. opgepakt omdat ze drie nachten in een Hasseltse B&B had overnacht zonder te betalen. Op dat moment was de betichte, die in Borgloon woont, vrij onder voorwaarde­n. Momenteel staat ze onder elektronis­ch toezicht. In juni verschijnt ze ook nog eens voor de Tongerse rechtbank omdat ze een man uit Oudsbergen in het zak zou hebben gezet bij het afsluiten van een lening van liefst 50.000 euro voor de aankoop van een BMW.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium