Het Belang van Limburg

Deurwaarde­r stoot bij toeval op drugslabo

-

Het drugslabo dat vrijdagoch­tend werd ontdekt in de Kiewitstra­at in Hasselt lijkt eerder een toevallige vondst te zijn. Een deurwaarde­r, vergezeld van de politie, had zich voor een uithuiszet­ting aangemeld bij het pand omdat de huur niet was betaald. De agenten stootten er op een gigantisch drugslabo in opbouw. Vier Nederlande­rs en twee Chinezen werden ingerekend.

Agenten van de politiezon­e LRH waren vrijdagoch­tend rond 8 uur samen met de deurwaarde­r naar de loods van de internatio­nale wijnhandel Saint Vin getrokken. De interventi­e was een gevolg van een vonnis van de vrederecht­er in het kader van achterstal­lige rekeningen. De politie was attent, omdat er in diezelfde loods enkele jaren geleden ook al eens een wietplanta­ge was ontdekt. De agenten reageerden dan ook meteen toen ze de apparaten en grondstoff­en voor de productie van drugs in de loods opmerkten.

De zes aanwezige mannen hadden zich niet aan het politionel­e bezoek verwacht en stoven alle richtingen uit. De agenten wisten hen snel te klissen, ook de Chinees die door een raam was gesprongen en met slagaderli­jke bloedingen in allerijl naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

De zes waren in de loods alles klaar aan het maken om met de productie van speed te beginnen. Opvallend opnieuw is dat de hele organisati­e was aangestuur­d door Nederlande­rs uit de omgeving van Eindhoven, Den Haag en Amsterdam. En dat ze een beroep deden op Chinezen, goedkope werkkracht­en.

Alle materialen in de loods werden in beslag genomen, ook mobiele telefoons die blijkbaar niet konden worden afgeluiste­rd. Het verdere onderzoek wordt gevoerd door de federale gerechteli­jke politie. De raadkamer verlengde gisteren het verblijf van de verdachten in de gevangenis.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Het labo bevond zich in de loods achter een villa.
FOTO TOM PALMAERS Het labo bevond zich in de loods achter een villa.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium