Het Belang van Limburg

Opvallende namen voor sitcom Philippe Geubels

In het najaar op Eén, en al vanaf 5 april op Play van Telenet: ‘Geub’, een komische reeks met Philippe Geubels in een opgemerkte hoofdrol. De reeks, deels geschreven door Jeroom, komt ook in Nederland op het scherm.

- Tom VETS

“Het is mijn grote wens om een sitcom te schrijven. Fictie maken is al jaren een stille droom”, aldus Philippe Geubels anderhalf jaar geleden in uw krant. “Ik ben fan van speelfilms als ‘Koko Flanel’ en ‘Hector’ van Urbanus. Die zwarte trieste humor, afgewissel­d met ernstige scènes kan me mateloos boeien.” Iets meer dan een jaar na deze uitspraak komt de wens van Geubels uit. De achtdelige serie ‘Geub’ is klaar voor uitzending. In deze reeks gaat de vrouw van een fictieve Philippe Geubels ervandoor met de dertig jaar oudere charismati­sche Nederlande­r William Van Bronkhorst. Naast pensioenge­rechtigd, is William ook een bijna té sympathiek­e man die onmogelijk kwaad te krijgen lijkt. Al houdt dat Philippe niet tegen om geregeld toch eens een poging te ondernemen. Voor de cast kon men enkele opvallende namen strikken. De rol van William wordt gespeeld door de gerenommee­rde Nederlands­e topacteur Derek De Lint, bekend van het voor een Oscar-genomineer­de ‘Soldaat Van Oranje’ en ‘Zwartboek’, en Amerikaans­e rollen in ‘NYPD Blue’, ‘NCIS’ en ‘Three Men And A Baby’. Flor Decleir geeft gestalte aan Dikke Dirk, de technicus. ‘De Weekenden’-interviewe­r Joris Hessels speelt Philippes beste vriend Pannenkoek. Jonas Geirnaert liet voor de vertolking van Geubels’ manager zijn haar afscheren. Verder hebben Vera Van Dooren (‘Salamander’) en Kyoko Scholiers vaste rollen. Bijrollen zijn weggelegd voor Erik Van Looy, Ellen Petri, Carry Goossens, de woordvoerd­er van ‘De Ideale Wereld’, Roger De Vlaeminck, Sam van ‘De Kotmadam’, Julie Mahieu en Tom Boonen.

“Geen nieuwe Jan Decleir”

Als het aan Philippe Geubels had gelegen, was de reeks al eerder op het scherm gekomen. Jaren geleden, toen de komiek nog bij Vier programma’s maakte, was er ook geruime tijd sprake van een fictiereek­s. “Vooral omdat ik dat wil- de”, aldus Geubels. “Maar die plannen zijn toen nooit geconcreti­seerd. Dat ik in de reeks mezelf speel is niet toevallig. Ik weet heus wel van mezelf dat ik geen nieuwe Jan Decleir ben.”

‘Geub’ is een reeks van Woestijnvi­s. Het is de allereerst­e sitcom die zowel in Vlaanderen als Nederland op het scherm komt. De Nederlande­rs zien de aflevering­en al later deze lente op RTL4. Dat ze bij Eén wachten tot na de zomer, heeft een goede reden: in april en mei is Geubels eerst nog met de quiz ‘Is er een dokter in de zaal?’ te zien.

 ?? FOTO HBVL ?? Flor Decleir (links) geeft gestalte aan Dikke Dirk en Joris Hessels (rechts) speelt Phlippes beste vriend Pannenkoek.
FOTO HBVL Flor Decleir (links) geeft gestalte aan Dikke Dirk en Joris Hessels (rechts) speelt Phlippes beste vriend Pannenkoek.
 ?? Foto HBVL ?? De gerenommee­rde Nederlands­e topacteur Derek De Lint speelt de nieuwe vlam van Philippes ex-vrouw..
Foto HBVL De gerenommee­rde Nederlands­e topacteur Derek De Lint speelt de nieuwe vlam van Philippes ex-vrouw..
 ?? Foto HBVL ?? Jonas Geirnaert liet voor de vertolking van Geubels’ manager zijn haar afscheren.
Foto HBVL Jonas Geirnaert liet voor de vertolking van Geubels’ manager zijn haar afscheren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium