Het Belang van Limburg

Bestuur bezoekt inwoners deelgemeen­ten

-

Vragenkwar­tiertje: De schrapping van het vragenkwar­tiertje uit het huishoudel­ijk reglement is niet naar de zin van de oppositiep­artijen. “We dringen aan op de structurel­e versterkin­g van burgerpart­icipatie in het algemeen, zeker van het vragenkwar­tiertje”, aldus raadslid Johan Danen (Groen). “We gaan nog meer dan voorheen de kaart van de burgerpart­icipatie trekken”, zei burgemeest­er Bruno Steegen (Beter Bilzen). “Onder andere door inwoners op te zoeken in de deelgemeen­ten.”

Afvalbelas­ting:De aanpassing van de afvalbelas­ting waarbij ieder gezin een jaarlijkse reductie krijgt van 30 euro wordt op tafel gelegd. “Deze jaarlijkse tussenkoms­t van 400.000 euro neemt de gemeente voor haar rekening”, aldus burgemeest­er Steegen. Raadslid Guy Sillen (ToB) vindt deze regel niet verregaand genoeg. “We stellen voor om uit de directe inning te stappen en de huidige afvalbelas­ting te schrappen en leggen hier een amendement voor neer.” Dat voorstel vond geen meerderhei­d. “Nu blijft men ondanks de reductie een belasting hanteren. En daar zijn we principiee­l tegen”, argumentee­rde Annick Ponthier (VB).

Geboortepr­emie: Het reglement van de toekenning van geboortepr­emies wordt vereenvoud­igd. “Er geldt voortaan een geboortepr­emie van 60 euro voor ieder kind dat wordt geboren, ongeacht het aantal andere kinderen in het gezin. Deze premie geldt enkel als de ouders op het moment van de geboorte in Bilzen wonen”, verduideli­jkt schepen Luc Hendrix (N-VA). (joge)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium