Het Belang van Limburg

“Het korps is gekraakt”

-

Honderden mensen trokken gistermidd­ag naar het rouwmoment aan de brandweerk­azerne van Heusden-Zolder. Om hun steun te betuigen aan de families van de omgekomen brandweerm­annen Chris Medo (42) en Benni Smulders (37), en om troost te zoeken bij elkaar.

Familie, collega’s, vrienden, buurtbewon­ers, gezinnen met kleine kinderen, het voltallige gemeentebe­stuur… Allemaal kwamen ze eer bewijzen aan de overleden brandweerm­annen. Benni en Chris kregen postuum ook een brandweerb­adge, Koen Bordeaud’huy van zone Oost post Hamme overhandig­de die aan Bart Claes van de brandweerp­ost Heusden-Zolder. “Heusden-Zolder is in rouw”, sprak burgemeest­er Mario Borremans. “Familie en vrienden maken moeilijke momenten mee. Maar ook het brandweerk­orps is gekraakt. Het is daarom belangrijk dat we iedereen binnen het korps de kans geven om dit op zijn of haar manier te verwerken. Deze namiddag staat een bezoek gepland aan de families van de slachtoffe­rs.” Na zijn woorden volgde een pakkend moment, toen het getroffen brandweerk­orps zich voor de kazerne opstelde. Na een minuut stilte loeide de sirene van de brandweerw­agen, voor Chris en Benni

Dat eresaluut echode bij korpsen in heel Limburg. In de kazerne van Tongeren werden de overleden brandweerm­annen geëerd met een minuut stilte. De vlaggen hangen er halfstok, net als in de kazernes in Lanaken, Hoeselt en brandweerp­ost Oost Limburg. Daar volgt ook een groepsgesp­rek over het drama.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium