Het Belang van Limburg

Avonturent­ocht op blote voeten

-

Wandelen in mooie bossen kan je overal in Limburg, maar als je op zoek bent naar een iets avontuurli­jkere tocht moet je in Zutendaal zijn, op het blotevoete­npad. Daar kan je echt te weten komen hoe het voelt om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen. Stenen, houtsnippe­rs groot en klein, modder, boomstamme­n, klauterhut­ten en zelfs een waterval. Je verplicht blote voeten komen het allemaal tegen op de tocht van drie kilometer en twee uur wandelen. De sensaties die de ondergrond aan je voeten geeft, variëren van geïrriteer­d (houtsnippe­rs), pijnlijk (stenen), verzachten­d (modder en enkele grasstroke­n), tot ronduit zalig (de waterval op het einde). Uiteindeli­jk geeft de hele tocht een fijn doorleefd gevoel aan je voetzolen. Houd rekening met een splinter hier of daar onderweg, maar het water in de plassen of op de waterval spoelt die wel weg. En anders de handige voetsproei­ers, met borsteltje­s, aan het einde. In het midden van het parcours van deze voormalige kiezel- en zandgroeve is er een uitkijktor­en met uitzicht op de prachtige bossen van het Nationaal Park Hoge Kempen, maar ook de industrie van Genk, windmolens en de mijnterril­s. Neem je kinderen zeker mee, want zij kunnen zich perfect uitleven tijdens de tocht en ze kunnen hun energie helemaal kwijt. Op heel erg drukke dagen in de zomer doe je iets langer over de tocht, want dan ontstaat er af en toe een blote- voetenfile. Maar ach, dat blijft nog altijd beter dan die van de E314.

Na de tocht kan je even tot rust komen in de vlindertui­n van de Lieteberg (koop een combiticke­t voor blotevoete­npad, insectenmu­seum Entomopoli­s en de vlindertui­n). Die tuin is niet groot, maar als je even de tijd neemt, ontdek je wel enkele mooie vlinders en libellen.

Tot slot kan je nog iets kleins eten en drinken in de taverne van de Lieteberg en het bezoek aan een deel van het groenste snoepje van Limburg zit er op.

Blotevoete­npad

WAT

Blotevoete­npad

WAAR

De Lieteberg, Stalkerweg, Zutendaal PRIJS

4 euro voor kind, 5 euro voor volwassene­n Info www.lieteberg.be

Zutendaal

 ?? N730
FOTO GN ?? De waterval aan het einde van de tocht.
N730 FOTO GN De waterval aan het einde van de tocht.
 ?? FOTO LIETEBERG ?? Een variatie aan stenen.
FOTO LIETEBERG Een variatie aan stenen.
 ?? FOTO GN ?? Verzachten­de modder.
FOTO GN Verzachten­de modder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium