Het Belang van Limburg

De goedlachse werker

-

erop kan anticipere­n.”

Deli is een man met een missie. Vorig jaar werd hij in de voorrondes van de Champions League met Slavia Praag uitgeschak­eld door… Dinamo Kiev. Met Club zint hij op weerwraak. “Ik heb me hier snel kunnen aanpassen omdat het voetbal dat ik voordien speelde bij Slavia erg lijkt op het voetbal van Club. Slavia is net als Club een ploeg die voetbal wil brengen en steunt op een sterke fysieke en atletische paraatheid. Dat is het voetbal waar ik van hou.” Kan Club Brugge zich een betere afwerker dromen dan David Okereke? De Nigeriaans­e lachebek scoorde al in zowat elke wedstrijd voor blauwzwart. Voor het begin van het seizoen vroeg iedereen zich af hoe Club zich aanvallend zou gedragen zonder Wesley, vandaag neemt niemand nog de naam van de Braziliaan­se spits in de mond. Okereke scoort makkelijke­r dan Wesley en knapt evengoed zijn werk op in het belang van de ploeg.

“David is een heel goeie speler en een toffe jongen”, prijst Philippe Clement. “Heel positief ingesteld ook. Hij werkt hard voor de ploeg en is niet alleen bezig met doelpunten maken. Hij houdt van scoren, maar ook van een assist te geven. Omdat iedereen bij Club heel hard overtuigd was dat hij een belangrijk­e speler voor ons kon worden, heeft de ploeg een grote inspanning gedaan om hem te halen.” Okereke zelf heeft een eenvoudige verklaring voor waarom het zo goed draait. “De trainer zegt dat ik me moet amuseren op het veld. Dat doe ik dan ook.”

In de Belgische competitie scoorde hij al vier keer in drie wedstrijde­n, vanavond kan hij zijn allereerst­e Europese goal maken. “We willen absoluut scoren omdat Dinamo Kiev dan drie doelpunten moet maken”, zegt Philippe Clement.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium