Het Belang van Limburg

“Solskjaer gelooft in hem”

Basisspele­r Andreas Pereira grijpt zijn kans bij Manchester United

- Bob FAESEN

Het vernieuwde Manchester United begon het Premier League-seizoen met een klinkende 4-0-overwinnin­g tegen Chelsea. In het tactische plannetje van Ole Gunnar Solskjaer was een belangrijk­e rol weggelegd voor de Lommelse Braziliaan Andreas Pereira (23). “De trainer gelooft in hem”, zegt vader Marcos.

Het resultaat zal hebben geholpen, maar de Britse sportkrant­en waren maandagoch­tend lovend over Andreas Pereira’s match in de topper tegen Chelsea. “Pereira greep zijn kans, had een voet in twee goals en hij zorgde mee voor het onschadeli­jk maken van Jorginho”, schreef The Guardian. The Sun: “Een verrassend­e basisplaat­s, maar een van de beste spelers in de voorbereid­ing”. Express sprak van een “prachtige assist op Martial”.

Kortom: het liep aardig voor de aanvallend­e middenveld­er van Manchester United. Vader Marcos Pereira was dan ook tevreden. “Het was een moeilijke match, waarin er heel veel gelopen moest worden”, zegt de ex-prof van onder meer STVV. “Het is een beetje een nieuwe start voor United, met een jonge ploeg. De verwachtin­gen liggen best hoog, dus was een goede start niet onbelangri­jk.”

Tactisch sterk

“Ze mogen positief zijn”, gaat Pereira senior verder. “Fysiek zijn de spelers in orde. De trainer gelooft ook in Andreas, dat is heel positief. Tactisch speelde hij een sterke eerste helft. Hij heeft gedaan wat de trainer hem gevraagd heeft. Dat zorgde ervoor dat ze er een paar keer goed zijn uitgekomen. Toen in de tweede helft de match

Marcos PEREIRA een beetje in zijn plooi viel, kwam hij meer en meer aan de bal. Dan zie je toch zijn kwaliteite­n. Hij gaf een mooie assist en mag tevreden terugkijke­n.”

Pereira verlengde de voorbije zomer nog zijn contract op Old Trafford. De middenveld­er ligt nu tot 2023 vast. “De trainer heeft met Andreas gesproken en hem gezegd dat zijn toekomst in Manchester ligt”, legt Marcos uit. “We konden ons vinden in zijn plan. Het doel is om dit seizoen een basisplaat­s af te dwingen. Hij is er nu 23, dat is een volwassen leeftijd.”

Nationale ploeg

Pereira heeft zowel de Belgische als de Braziliaan­se nationalit­eit. Hij maakte vorig jaar zijn debuut bij de Seleçao, maar omdat het om een vriendscha­ppelijke match ging, zou hij in de toekomst nog mogen uitkomen voor de Rode Duivels. In maart gaf de speler aan dat hij nadenkt over de Belgische nationale ploeg. Een aantal gesprekken met Roberto Martinez vonden plaats, al gaf de bondscoach in een interview in juni aan dat het hart van Pereira bij Brazilië ligt.

“Die situatie is niet veranderd”, zegt Marcos daarover. “Maar Andreas zijn focus is nu op Manchester United gericht. De nationale ploeg is voorlopig bijzaak. Als er een dag komt waarop hij een keuze moet maken, zullen we het dan beslissen.”

CHARLEROI

Pollet naar Franse derdeklass­er -

Charleroi staat dicht bij Shamar Nicholson. De Jamaicaans­e spits van Domzale zou zo’n 1,5 miljoen kosten. David Pollet trekt naar de Franse derdeklass­er Gazélec Ajaccio. Pollet speelde vorig seizoen op huurbasis voor Eupen maar kon daar geen enkele keer scoren in 21 wedstrijde­n.

KV MECHELEN

Mechelen niet akkoord met schorsings­voorstel Thoelen -

KV Mechelen gaat niet akkoord met de speeldag schorsing die het parket van de Koninklijk­e Belgische Voetbalbon­d (KBVB) maandag voorstelde aan doelman Yannick Thoelen. Club en speler zullen dinsdag voor de Geschillen­commissie verschijne­n met het oog op strafvermi­ndering.

De trainer heeft met Andreas gesproken en hem gezegd dat zijn toekomst in Manchester ligt. Het doel is om dit seizoen een basisplaat­s af te dwingen

BUITENLAND­S Perisic naar Bayern -

Ivan Perisic zal bij Inter niet samenspele­n met Romelu Lukaku, want hij heeft een toptransfe­r beet. Nadat hij in 2011 Club Brugge voor Dortmund ruilde en nadien ook nog naar Wolfsburg en Inter trok, tekent hij nu bij Bayern München. Gisteren was hij in München voor zijn medische tests, de handtekeni­ng moet snel volgen. Volgens Bild wordt Perisic voor 5 miljoen euro gehuurd door Bayern, dat een aankoopopt­ie van 20 miljoen bedong. Der Rekordmeis­ter plaatste zich gisterenav­ond ook voor de tweede ronde van de Duitse beker na een 1-3 overwinnin­g op het veld van Cottbus. *** Ex-STVV’er verlengde zijn contract bij degradant uit de Premier League Fulham. *** Bournemout­h begon zijn nieuwe seizoen in de Premier League zonder toptransfe­r

De ex-speler van Brugge had tot de verbazing van coach Eddie Howe een blessure opgelopen. *** trekt voor vijf jaar naar Monaco. De Nigeriaans­e aanvaller komt over van Everton voor zo’n zeventien miljoen euro ***

verlaat Manchester City voor Valencia. Er ligt een contract voor twee seizoenen klaar voor de ex-verdediger van Standard. ***

mag NEC transfervr­ij verlaten. *** (35) stopt met voetballen. De Nederlands­e recordinte­rnational (134 duels) trad toe tot de businesscl­ub van FC Utrecht. Ook rechtsback

(31) zet een punt achter zijn carrière.

Danjuma.

Eliaquim Mangala

Bossaerts

Dennis Odoi

Arnaut

Henry Onyekuru

Wesley Sneijder

Gregory van der Wiel

Mathias

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium