Het Belang van Limburg

PSG-fans zijn fratsen van Neymar beu

Braziliaan­se superster van 222 miljoen moet opkrassen

-

De boodschap van de PSG-fans is duidelijk: ophoepelen, en snel. Man van 222 miljoen of niet. Neymar haalt de schouders op – zolang hij maar naar Real Madrid of Barcelona kan.

PSG won zijn eerste match vlot van Nïmes. Cavani, Di Maria en Mbappé zorgden voor een droge 3-0. De grootste ster ontbrak wel – zogezegd lichtgeble­sseerd –, maar werd niet vergeten. “Neymar, hijo de puta”, zongen duizenden fans in het Parc des Princes. “Neymar hoerenzoon”, jawel.

De spits heeft het simpelweg te bont gemaakt. Dat hij vorige maand liever in eigen land tornooitje­s speelde in plaats van te komen trainen, was de druppel. Al kon het ook zijn uitspraak zijn dat de 6-1-zege met Barcelona tégen PSG – de beruchte remontada – zijn mooiste match ooit was. Thomas Tuchel, de coach van PSG, kijkt alles met lede ogen aan. “Ik kan begrijpen dat velen zijn daden en woorden niet in dank hebben afgenomen, maar ik wil met hem doorgaan. Je kan hem namelijk niet vervangen.” Sportief directeur Leonardo zei vóór de match al dat er onderhande­lingen lopen. “Alleen zijn we nog niet bereid om ons akkoord te geven.” PSG had gehoopt om die 222 miljoen te recuperere­n, maar dat zal geen enkele club geven. Er zijn nog twee opties: een terugkeer naar Barcelona, of een ‘kaping’ door Real Madrid.

Om Neymar te halen, zijn ze bij Barça wel bereid om Philippe Coutinho te laten gaan. Vraag is nu of Coutinho de omgekeerde beweging wil maken. Een ruiloperat­ie kan ervoor zorgen dat de club niet in de problemen komt met de Financial Fair Play. Ook Paulo Dybala (25) wordt genoemd als vervanger van Neymar en die transfer zou een hele carrousel in gang kunnen zetten. Icardi kan dan Dybala bij Juventus vervangen, Dzeko Icardi bij Inter, en Higuain tot slot Dzeko bij AS Roma. Hoe sneller die carrousel draait, hoe liever voor de fans van PSG.

 ?? FOTO AFP N EPA ?? “Neymar, rot op.” De boodschap van de fans is duidelijk.
FOTO AFP N EPA “Neymar, rot op.” De boodschap van de fans is duidelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium