Het Belang van Limburg

“Hoog tijd voor winst”

Philipsen en Capiot in de top tien

- Davy SCHEELEN

De eerste etappe in de Binck Bank Tour leverde meteen twee Limburgers op in de top tien. De stilaan onvermijde­lijke Jasper Philipsen trok door naar een vierde plek en Amaury Capiot sloot af op de tiende plaats. Beide heren grossieren al wekenlang in de ereplaatse­n, maar hopen vurig op die ene knalpresta­tie. Tijd om de hoofdvogel af te schieten.

In een uitgeregen­d decor zwabberden de renners behoedzaam maar toch doelgerich­t naar een massasprin­t. Eentje met enkele grote namen, zoals Bennett, Groenewege­n, Teunissen en Hodeg. Met nog 400 meter te gaan moest Jasper Philipsen al aanzetten, maar dat bleek veel te vroeg. Philipsen: “Mijn eigen fout. Ik had mijn ploegmaats aangemaand om er vol voor te gaan, maar kwam uiteindeli­jk veel te snel op kop. Het was nog verder dan ik had verwacht. Ik hield wat in, sloot aan bij andere sprintende lieden en raakte toen op rechts wat ingesloten. Uiteindeli­jk heb ik nooit kunnen spurten zoals ik dat zelf wou en dat is teleurstel­lend. Er zat wel degelijk meer in. Een plekje hoger en ik stond alvast in de top drie.”

Philipsen rijdt een erg constant middenseiz­oen en rijgt de ereplaatse­n aan elkaar. “De conditie is nog altijd goed. Vandaag (gisteren nvdr) was het bovendien geen zware rit, dus de kans was er wel degelijk. Gelukkig duurt de Binck Bank Tour tot zondag, dus ik krijg nog mogelijkhe­den. Ik hoop deze lijn te kunnen doortrekke­n, maar dan wel met een portie geluk erbij. Die toptien-uitslagen mogen dringend eens omgezet worden in winst.”

Capiot is back

Na opnieuw een voorjaar met pech blinkt de naam Amaury Capiot de jongste weken opvallend vaak op het scherm tussen de tien besten van de dag. Gisteren sloot hij dat rijtje af, maar in de Ronde van Wallonië deed hij dagelijks mee voor de prijzen. Hij werd een keertje tweede, vierde, zesde en nog eens tiende.

Capiot: “Het loopt inderdaad goed de jongste weken. In Wallonië kwam ik tot mijn recht, omdat er vaak hellende aankomstst­roken klaarlagen. Dat ligt me beter dan een vlakke sprint zoals deze in de Binck Bank Tour. Toegegeven, de tegenstand in de Ronde van Wallonië was ook van een ander niveau. Toch gaven die ereplekken me veel vertrouwen, waardoor ik nu voluit mijn mannetje durf te staan tussen de grote namen. Je wil natuurlijk altijd meer, maar tussen dit geweld moet ik eigenlijk altijd tevreden zijn met een plekje in de top tien. Ik zat nochtans ideaal geplaatst tot aan de laatste bocht, maar toen kwam de druk van achteruit en kwamen ze wat over me heen. Dat gebeurt natuurlijk altijd in massasprin­ten in World Tour-wedstrijde­n. We blijven ervoor knokken.” UITSLAG 1STE RIT: 1. Sam Bennett (Ier/Bora-Hansgrohe) 167,2 km in 3u37’15”; 2. Edward Theuns z.t.; 3. Mike Teunissen (Ned); 4. Jasper Philipsen; 5. Phil Bauhaus (Dui).

STAND: 1. Sam Bennett; 2. Lukasz Wisniowski (Pol) 2”; 3. Lars Bak (Den) 3”; 4. Edward Theuns 4”; 5. Mike Teunissen (Ned) 6”.

VANDAAG: Blankenber­ge-Ardooie (169,1km).

Ik durf nu voluit mijn mannetje te staan tussen de grote namen

Amaury CAPIOT

 ?? FOTO BELGA ?? Jasper Philipsen kwam te vroeg op kop en raakte daarna ingesloten.
FOTO BELGA Jasper Philipsen kwam te vroeg op kop en raakte daarna ingesloten.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium