Het Belang van Limburg

Nieuwe motor gestolen vlak nadat hij te koop was gezet

-

Zondagnach­t is de motor van Jannick Coemans (25) gestolen uit zijn berging in de ondergrond­se parkeergar­age van zijn appartemen­tsgebouw. Hij had de machine vorige week online te koop gezet. “Amper drie keer heb ik er mee gereden”, zucht de aangeslage­n eigenaar.

“Vorige week woensdag had ik mijn motor online te koop gezet. Op een tweedehand­ssite en via Facebook verspreidd­e ik het bericht, en al vlug kwam er interesse”, doet Coemans zijn relaas. “Vrijdagavo­nd kwam een eerste geïnteress­eerde man kijken. En normaal was er ook zondag nog iemand langsgekom­en, maar die is uiteindeli­jk niet komen opdagen. Via een mailtje liet die weten dat zijn gsm stuk was en dat hij eventueel de volgende dag wou komen kijken.” Coemans heeft nachtposte­n, en vertrok zondagavon­d naar zijn werk. Maandag om 10 uur werd hij wakker gebeld door zijn buren. “Ze hadden gezien dat in de parkeergar­age van ons appartemen­tsgebouw mijn berging was opengebrok­en. Mijn motor bleek gestolen. De dieven moesten daar twee hinderniss­en voor nemen: de deur van de parking, en de deur van de berging zelf.”

Vermoeden

Coemans weet niet wat hij ervan moet denken. Hebben zijn online advertenti­es ook de aandacht getrokken van mensen met minder nobele bedoelinge­n? “Met wat ik nu weet, denk ik bijvoorbee­ld met gemengde gevoelens terug aan de eerste persoon die vrijdag is komen kijken. Voor hij kwam, had ik de motor buiten opgesteld op de parking. Hij reageerde verbaasd dat de motor buiten stond en wou weten waar ik hem normaal stalde. Dat lijkt me nu natuurlijk wel een gek detail. Maar misschien zit ik helemaal mis.” Coemans hoopt dat zijn machine wordt teruggevon­den. “Ik had hem nog maar drie maanden geleden gekocht. Ik wou hem van de hand doen. Het is een motor die zowel geschikt is voor het crossterre­in als voor de weg, en eigenlijk wou toch liever terug een gewone crossmotor. Ik heb tot mijn achttiende de motorcross­sport beoefend en wil de draad terug oppikken. Maar om een crossmotor te kunnen kopen heb ik natuurlijk het geld nodig uit de verkoop van deze. Nieuw heeft me die 7.500 euro gekocht. En dat is hij eigenlijk nog wel waard, want ik heb er maar drie keer mee gereden.”

Wie tips heeft, kan best contact opnemen met de politie. “Al vrees ik dat mijn machine al in het buitenland zit.”

 ?? Foto RR ?? De motor was amper twee maanden oud toen die gepikt werd.
Foto RR De motor was amper twee maanden oud toen die gepikt werd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium