Het Belang van Limburg

Hevige stortbui zet straten op Termolen blank

-

Een bijzonder intense regenbui heeft maandagnam­iddag enkele straten blank gezet in Termolen. Zowel op de Molenweg ter hoogte van de school als in de naburige wijk stonden enkele straten onder water.

Volgens buurtbewon­ers passeerde maandagnam­iddag een bijzonder intense regenbui over de Zonhovense wijk Termolen. Daardoor was er opnieuw wateroverl­ast in enkele straten. Ook aan de Molenweg ter hoogte van de school bleef het water staan, zo blijkt ook uit een foto van buurtbewon­er Patrick De Hondt. Nochtans hadden de gemeente en Infrax eerder dit jaar maatregele­n genomen om dat te voorkomen of op z’n minst te beperken. Er zouden namelijk regelmatig controles uitgevoerd worden om de slokkers van de riolering vrij te houden. Er is intussen ook een gracht gegraven achter de huizen aan de Molenweg om overtallig water op te vangen. Verder is er aan de Molenweg een overstort tussen de Hennepveld­weg en de Manerikweg aangelegd en is er een rechtstree­kse verbinding gemaakt van de rioolstren­gen naar de riolering toe: een zogenaamde ‘vermazing’ van de riolering.

Te kleine buizen

Op Facebook vroegen bewoners zich af of het probleem dan niet opgelost zou moeten zijn. Maar dat deze maatregele­n niet volstaan om het water onmiddelli­jk weg te werken, geeft men op de gemeente toe. “Infrax heeft inderdaad laten weten dat de maatregele­n helpen om wateroverl­ast te voorkomen, maar dat ze zijn niet zaligmaken­d”, klinkt het op de gemeente. “Dat komt omdat de riolerings­buizen onder de straat te klein zijn en zoveel water tegelijker­tijd niet aankunnen. Een structurel­e oplossing voor het probleem betekent dat er een volledig nieuwe riolering zou moeten aangelegd worden over een vrij grote afstand. Het overtollig­e water op de Molenweg tegenover de school was dit keer wel vrij snel weggetrokk­en.”

 ?? FOTO PATRICK DE HONDT ?? De maatregele­n volstaan duidelijk niet om de wateroverl­ast op te lossen
FOTO PATRICK DE HONDT De maatregele­n volstaan duidelijk niet om de wateroverl­ast op te lossen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium