Het Belang van Limburg

Zege met gebroken schouder

Cedric Grobben gaat door pijngrens in 12 Uur van La Chinelle

- Jürgen SCHROOTEN

Ik ben blij dat ik toch mijn steentje heb kunnen bijdragen. Het was het afzien waard Cedric GROBBEN

Heroïsch. Zo kan je de prestatie van Cedric Grobben in de 12 Uur van La Chinelle best omschrijve­n. De Opglabbeke­naar won met KTM België de befaamde endurorace met... een gebroken schouder. “Man, ik heb pijn gehad, maar het was het afzien waard”, zegt Grobben.

Grobben maakte afgelopen weekend - aan de zijde van Antoine Magain en Jeffrey Dewulf - zijn debuut met KTM België in La Chinelle. Zijn eerste kennismaki­ng met de endurorace begon in mineur. “Ik kwam al in de eerste ronde van de vrije training ten val”, blikt Grobben terug. “Ik heb nog drie rondjes gereden, maar moest dan met pijn in de rechtersch­ouder naar de kant.”

Aan een breuk werd op dat moment niet gedacht. Met een tape, kinebehand­eling, pijnstille­rs en wat zalfjes werd Grobben klaargesto­omd voor de race. Magain en Dewulf namen de eerste drie uur voor hun rekening, daarna was het de beurt aan de Opglabbeke­naar. “Het was nog donker, wat het extra moeilijk maakte. Ik heb enorm afgezien. Vooral op de harde kanten en de steile afdalingen. De pijn was hels, na drie kwartier moest ik wisselen.” Magain en Dewulf hielden KTM België aan de leiding, maar geraakten uitgeput door de langere sessies. “Chapeau voor die mannen. Ze bleven doorgaan, maar waren doodop. Na tien uur wedstrijd heb ik dan toch een tweede keer aangezet”, vertelt Grobben. “Maar het Husqvarna-team dichtte de kloof meteen. Op de tanden bijten, blijven aanklampen! pepte ik mezelf moed in. Ik ben op adrenaline door de pijngrens gegaan, heb een volledige beurt van 2u15 gereden en daarin ook de koppositie heroverd.” Magain mocht daarna de buit binnenhale­n. “Ik ben blij dat ik toch mijn steentje heb kunnen bijdragen”, zegt Grobben. “Het was het afzien waard.” Gisteren trok Grobben naar het ziekenhuis voor onderzoek. Daar bleek dat zijn rechtersch­ouder wel degelijk gebroken is. “Gelukkig is het een mooie breuk, waardoor een operatie niet nodig is. Vijf weken rusten volstaat.” Daardoor ziet Grobben wel de MXGP’s van Italië en Zweden - waar hij opnieuw zou invallen voor Nathan Renkens - aan zijn neus voorbijgaa­n. “En dat is héél zuur.”.

 ?? Foto KTM/GINO MAES ??
Foto KTM/GINO MAES
 ??  ?? Cedric Grobben werd klaargesto­omd om toch nog enkel uren te rijden.
Cedric Grobben werd klaargesto­omd om toch nog enkel uren te rijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium