Het Belang van Limburg

Eten, drinken en kunst in één kader in ‘Breed’

-

In het geboortehu­is van modekoning Martin Margiella in de Vennestraa­t in Genk kan u voortaan iedere donderdag genieten van architectu­ur en verfijnde gerechten en wijn, en dat alles in een kunstzinni­g kader. De uitbaters werkten hiervoor samen met kunsthande­laar Luc Theuwis en topchef Patriek Snijers. Samen met de al even beroemde platenwink­el van Betty Peeters - waar de eerste plaatjes van ‘Marina’, de internatio­nale hit van Rocco Granata, werden verkocht werd ook het geboortehu­is van Margiella volledig gerenoveer­d en in een kunstzinni­g jasje gestoken. Het nieuwe concept kreeg de naam Breed en is een werk van architecte Isabelle Verbruggen en haar moeder en beeldend kunstenare­s Els Bijnens. “We wilden nog een stapje verder gaan om het creatieve karakter te benadrukke­n. Daarom werken we samen met Patriek Snijers, de gekende chef van restaurant Da Vinci, en kunsthande­laar Luc Theuwis van ArtandAdvi­ce.”

Evenemente­n

Theuwis verhuist hiervoor zijn galerij van Stevoort naar Genk, waar hij onder de naam FOMA vorm geeft aan zijn werk. Hij neemt dan ook de exposities in Breed voor zijn rekening. In een eerste expo zijn werken te zien van de bekende cartoonist GAL. Verder worden en er in de galerij verschille­nde evenemente­n georganise­erd waarin de symbiose tussen de partners en hun activiteit­en geaccentue­erd worden. Het concept wordt niet toevallig in de Vennestraa­t uitgerold, de straat van de zintuigen.

 ?? FOTO CN ?? Kunsthande­laar Luc Theuwis verhuist zijn galerij naar Genk en start in Breed een expo met werken van cartoonist GAL.
FOTO CN Kunsthande­laar Luc Theuwis verhuist zijn galerij naar Genk en start in Breed een expo met werken van cartoonist GAL.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium