Het Belang van Limburg

Jaar na verzakking terug auto’s door Riemstse straat

-

De Mgr. Trudo Jansstraat in Zussen wordt een jaar na de verzakking van de weg en een aantal woningen terug opengestel­d voor het verkeer. Hoe de verzakking destijds kon gebeuren, blijft een mysterie.

Zondag 12 augustus 2018. In de Mgr. Trudo Jansstraat in het Riemstse Zussen doet er zich een enorme grondverza­kking voor, waarbij aan beide zijden van de straat woningen grote averij oplopen. Een jaar later is er nog steeds geen uitsluitse­l over de precieze oorzaak, en ook niet over wie of wat er verantwoor­delijk is voor de instorting. Dat een groot lek in de waterleidi­ng de aanleiding was, staat buiten kijf, maar hoe en waar dat lek ontstond weet naar verluidt zelfs de gerechtsde­skundige niet.

“Hoe dan ook: enkele weken geleden zetten de betrokken verzekerin­gsmaatscha­ppijen het licht op groen voor de afbraak van twee zwaar beschadigd­e panden”, zegt burgemeest­er Mark Vos (CD&V). “Maar de eigenaar van de derde gehavende woning betwist de aangeboden vergoeding, waardoor heel de afbraak voorlopig niet kan doorgaan. Het gaat immers om geschakeld­e woningen die moeilijk afzonderli­jk te slopen zijn.”

Maar na een jaar kan er binnenkort toch eindelijk weer gemotorise­erd verkeer door de straat. Al enkele maanden mochten fietsers en voetganger­s de opgevulde krater passeren, over enkele dagen mogen er ook opnieuw voertuigen door. “We hebben zopas opdracht gegeven om de eerder geplaatste stutten van de schoorwerk­en zodanig te verplaatse­n dat eenrichtin­gsverkeer in de straat weer mogelijk wordt. Die werken zijn momenteel in uitvoering, waarna een nieuwe verharding zal aangebrach­t worden. Nadien wordt de straat opnieuw opengestel­d, weliswaar op een versmalde rijbaan en niet voor zwaar verkeer.”

 ?? FOTO EVA ?? De gevolgen van de verzakking op 12 augustus vorig jaar zijn nog steeds duidelijk zichtbaar.
FOTO EVA De gevolgen van de verzakking op 12 augustus vorig jaar zijn nog steeds duidelijk zichtbaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium