Het Belang van Limburg

Priester Wim zingt duet met Lisa del Bo

Wim Simons (37), de laatst gewijde Limburgse priester, zingt een duet met Lisa del Bo (58). “Als jonge priester probeer ik weer iets nieuws om de positieve boodschap bij de mensen te brengen”, zegt Simons.

- Geert HOUBEN

Op 27 september brengt het tweetal in de kerk van Schulen ‘Altijd Welkom’ op de melodie van ‘Guiding Light’ van Ed Sheeran en Foy Vance. Dat de keuze van Wim Simons op Lisa del Bo viel om een duet te brengen, is niet toevallig. De Bilzense zangeres doet sinds vorig jaar kerken vollopen met haar concertree­ks ‘Lisa Gelooft’. Daarin brengt ze een selectie van Nederlands­talige liedjes met religieuze en inspireren­de teksten. “Het is een getuigenis vanuit mijn geloof en de liederen die daarbij aansluiten. Ik geloof nog heel hard. Als ik kan, ga ik dagelijks naar de mis van 8.30 uur in Mopertinge­n. Om 8.55 uur ben ik al thuis en heb ik mijn zen-moment gehad. Dan kan de dag volledig ontspannen beginnen”, vertelt Lisa.

Ed Sheeran

Op 27 september houdt ‘Lisa Gelooft’ halt in de Sint-Baptistker­k in Schulen, een van de vijf parochies van Wim Simons. “Het leek me leuk om eens iets samen te doen. Nu Lisa naar hier komt, is dit het ideale moment. Ik ken haar al van 2005, toen Lisa het themalied heeft gezongen voor de Wereldjong­erendagen. Ik heb dat toen voor haar geschreven en we hebben het zelfs nog op cd gezet.” Samen brengen ze ‘Altijd Welkom’. Het nummer staat al op het album met religieuze nummers van Lisa. “Normaal zing ik het alleen, maar nu maak ik er een duet van. De melodie is van Ed Sheeran en Foy Vance, en Jan De Vuyst heeft er een Nederlands­talige tekst voor gemaakt”, verduideli­jkt Lisa. “Het is een meerstemmi­g lied dat we in duet kunnen doen. Je bent bij God altijd welkom, wat er ook gebeurd is: daar draait het om”, vult Wim aan die vermoedeli­jk als enige priester in het land over een eigen YouTube-kanaal beschikt. Van plankenkoo­rts heeft priester Wim voorlopig geen last. “Ik zong al bij een kinderkoor. Ik heb zang gedaan, piano- en orgellesse­n gevolgd. Bovendien zingen wij elke dag in de mis. Ik ben altijd met muziek bezig geweest. Of er een grotere muzikale ambitie is? De bedoeling is dat dit eenmalig is. En natuurlijk hopen Lisa en ik dat wij de kerk met zo’n 450 plaatsen uitverkope­n. Dat zou ook goed zijn voor de jeugdwerki­ng in Herk-de-Stad waar de opbrengst naartoe gaat”, besluit Wim.

→ Tickets? Bestellen kan via 0479/88 11 40, in brasserie ’t Krievelkuu­t in Schulen, taverne De Volksmacht in Herk-de-Stad of na de misviering in Schulen. www.lisadelbo.be

 ??  ??
 ?? FOTO KH ?? Wim Simons en Lisa del Bo zingen samen ‘Altijd Welkom’.
FOTO KH Wim Simons en Lisa del Bo zingen samen ‘Altijd Welkom’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium