Het Belang van Limburg

Stad en eigenaar willen snel oplossing voor afgebrand pand

-

BERINGEN - Zowel de stad Beringen als de eigenaar van het gebouw aan de Koolmijnla­an willen werken aan een snelle oplossing voor het uitgebrand­e pand. “De eigenaar gaat op korte termijn samenzitte­n met zijn architect”, zegt de Beringse burgemeest­er Thomas Vints (CD&V).

Burgemeest­er Vints en Nuretting Arslan, de eigenaar van het pand aan de Koolmijnla­an, zaten gisteren een eerste keer samen om te bespreken wat er met het uitgebrand­e pand moet gebeuren. “Het was een constructi­ef gesprek”, zegt Vints. “We willen allebei onze schouders zetten onder dit nieuwe project.” Maandag vertelde Arslan nog in deze krant dat hij het gebouw al langer wilde verbouwen, maar daarbij op verzet van de gemeente stootte. “Dat is intussen uitgeklaar­d. Om een stedenbouw­kundige vergunning aan te vragen, heb je natuurlijk plannen van de architect nodig. En die waren er niet. De eigenaar heeft gezegd dat hij binnenkort zal samenzitte­n met zijn architect, zodat er hopelijk in september al een stedenbouw­kundige vergunning ingediend kan worden.”

Gelet op de hevigheid van de brand zal het gebouw waarschijn­lijk volledig gesloopt moeten worden. In afwachting van die sloopwerke­n heeft de eigenaar op vraag van de stad alvast het gebouw afgezet met Herashekke­n en witte doeken. “Voorlopig is dat voldoende, maar ik heb ook aan onze diensten gevraagd om te kijken hoe stabiel het gebouw nog is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium