Het Belang van Limburg

Frituur bakt frieten om families te steunen

-

BERINGEN/HEUSDEN-ZOLDER - Frituur Cité in de Koolmijnla­an in Heusden-Zolder bakt zondagmidd­ag frieten voor de overleden brandweerm­annen. De opbrengst gaat integraal naar de vrouwen en kinderen van de slachtoffe­rs van de dodelijke brand in Beringen.

Toen uitbaters Ömer Aydemir (50) en Daniel Lopez Ruiz (36) van frituur Cité aan de Koolmijnla­an in Heusden-Zolder vanop hun vakantie het nieuws vernamen, wilden ze meteen iets doen om hun steun te betuigen. Zondag gaan ze samen met hun team de hele dag frieten bakken om de families van de overleden brandweerm­annen te steunen. De medewerker­s gaan die dag allemaal vrijwillig aan het werk en de opbrengst van de frieten gaat integraal naar de getroffen gezinnen.

“Iets terugdoen”

De eigenaars zijn erg aangedaan. “Ik heb mijn vader heel vroeg moeten afgeven”, vertelt zaakvoerde­r Ömer Aydemir, die al zijn hele leven in HeusdenZol­der woont. “Ik ken het gevoel van opgroeien zonder vader. Voor de kinderen van de brandweerm­annen is het nog veel erger, want hun vader offerde zijn leven op om mensen te helpen. De brandweerm­annen helpen ons, ongeacht geloof of afkomst, iedere dag. Wat is dan één dag frieten bakken in dit hele verhaal? Niets, maar toch willen wij iets terugdoen. Daarom nodigen we zondag iedereen uit in de frituur.”

Het team van frituur Cité, dat normaal nog tot en met 15 augustus van zijn jaarlijks verlof zou genieten, kwam donderdagn­amiddag samen om aan de voorbereid­ingen te beginnen. “Dat doen we met veel plezier”, zegt Daniel Lopez Ruiz, medeuitbat­er van de frituur, die zich meer dan tien jaar geleden bekeerde tot de islam. “In de islam wordt vaak gezegd dat kinderen niet mogen lijden, ongeacht van waar ze komen en van wie ze zijn”, vertelt hij. “Ook deze kinderen mogen dat niet. We willen er altijd voor hen zijn.”

→ Zondag tussen 12 en 20 uur, frituur

Cité, Koolmijnla­an 39 in Heusden-Zolder

 ?? FOTO ZB ?? Uitbaters Ömer en Daniel bakken zondag van 12 tot 20 uur frietjes om de gezinnen van de overleden brandweerm­annen te steunen.
FOTO ZB Uitbaters Ömer en Daniel bakken zondag van 12 tot 20 uur frietjes om de gezinnen van de overleden brandweerm­annen te steunen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium