Het Belang van Limburg

Braziliaan Lucas nieuw doelwit van Kanaries

FACUNDO COLIDIO wil ooit in de elf van Inter geraken

- Gunter SCHOOFS

Bij STVV wordt nieuwe Argentijns­e aanwinst Facundo Colidio volop ingeburger­d. De 19-jarige spits, gehuurd van Inter, toonde zijn talent al op training. Maar of hij zondag op Antwerp meteen in de basis zal staan? “Dat lijkt me toch wat vroeg”, klinkt het bij de man die al trainde met sterren à la Lionel Messi en Sergio Agüero. “Het niveau bij STVV ligt hoger dan bij de U19 van Inter.”

Vlotte balaanname, strakke passing, zowel met links als met rechts. De taal is nog een beetje een probleem, maar jonge belofte Elias Spago speelt voor perfecte tolk. Van Engels of Frans naar Italiaans. Talent heeft Facundo Colidio zeker en vast. Niet zomaar legde Inter twee jaar geleden 9,5 miljoen euro op tafel bij Boca Juniors om de jonge aanvaller over te nemen. “Ik tekende een contract voor zes seizoenen bij Inter. In mijn eerste twee jaren groeide ik verder met de U19. Nu is het tijd om een basisstek te vinden bij een club van het niveau van STVV. Hier merk je sowieso de ervaring, vergeleken met het jongerente­am in Milaan.”

Gaat het bij STVV dus sneller dan bij de U19 in Italië?

“Toch wel. Tactisch zit het hier ook allemaal beter in mekaar. Zeker de oudere spelers zijn leper. Ik merkte meteen de ervaring op van de verdediger­s. Dat is andere koek dan bij de U19 in eender welk land.”

Jij bulkt van het talent. Anders zou Inter nooit zo diep in de buidel getast hebben.

“Tja, ik probeer het maximum uit mijn carrière te halen. Ik ben van nature rechtsvoet­ig, maar mijn linker is intussen even goed, denk ik. Ik ben een echte nummer negen, maar wel eentje die de bal altijd in de voeten wil. Ik zoek voetballen­d de zestien op en scoor vrij makkelijk.”

Ben je nog internatio­nal?

“Tot voor kort hoorde ik toch nog tot de U20 van Argentinië. Ik was erbij op het WK. Met de Argentijns­e nationale ploeg heb ik ook al vaker meegetrain­d met de A-ploeg. Ja, ook met Messi.”

Je hebt ook een Italiaans paspoort?

“Klopt. Er zit Italiaans bloed in de familie. Maar mijn ouders zijn wel allebei Argentijns.”

De taal is wel een probleem, want je spreekt geen Engels. Alleen Spaans of Italiaans, wat hier minder gehanteerd wordt.

“Maar Elias Spago en Pol Garcia helpen me wel. Met de tijd wil ik meer talen onder de knie krijgen. Nu moet ik me behelpen. Buiten het oefenveld staan mijn pa en mijn verloofde me bij. Ze wonen voorlopig nog bij me in SintTruide­n. Ik ben op zoek naar een definitiev­e woonst.”

Iemand die een zesjarig contract tekent bij Inter is financieel meteen binnen?

“Geen idee. Voor mij geldt nu alleen spélen. Antwerp komt nog te vroeg, maar op termijn ga ik toch voor een stek in de elf hier. De bedoeling is dat ik op een dag in de elf van Inter geraak. Juist, om Lukaku op te volgen, wie weet? Het is alleszins de bedoeling, anders zou ik dat contract ginds nooit hebben mogen onderteken­en.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? “Het spel gaat bij STVV sneller dan bij de U19 van Inter”, zegt Facundo Colidio.
Foto DICK DEMEY “Het spel gaat bij STVV sneller dan bij de U19 van Inter”, zegt Facundo Colidio.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium