Het Belang van Limburg

Liam Everts pakt eerste zege van 2019

-

Liam Everts heeft in Balen zijn eerste overwinnin­g van 2019 geboekt. De Lummenaar (15) was de beste bij de beloften 125cc en prijkt nu samen met papa Stefan die er zes keer bij de inters won op de erelijst. Glenn Coldenhoff domineerde in de 500cc.

Liam Everts maakte dit jaar de overstap van de 85 naar de 125cc. Een grote stap, die toch wel wat aanpassing­stijd vergde. De laatste weken begon Everts jr. steeds beter zijn draai te vinden: vijfde in de EMX125 in Lommel, vierde in de Junior Cup in Gaildorf en nu dus zijn eerste overwinnin­g van het seizoen (1+2 in de reeksen) in Balen. “Heel leuk, zeker in eigen land”, glunderde Liamski. Al was hij meteen ook zelfkritis­ch. “Mijn tweede reeks was niet goed. Ik haperde aan de start en ging halfweg koers bijna zwaar onderuit. Daarna heb ik wel slim gereden en de winst veiliggest­eld.”

Papa Stefan en opa Harry waren dan ook tevreden. “Nu ben ik verdorie de enige Everts die nooit in Balen gewonnen heeft. Ik liet hier nooit in mijn kaarten kijken”, schaterde Harry.

Geerts herpakt zich

Bij de inters 250cc was het uitkijken naar thuisrijde­r Jago Geerts. De Balenaar bleef - na kleine valpartije­n in beide reeksen - echter steken op de vierde plaats (3+5). “Ik draaide vierkant, voelde me niet op mijn gemak op mijn motor.” In de superfinal­e - waarin de beste 250 en 500cc-rijders het tegen elkaar opnamen - toonde Geerts zijn klasse wel met een derde plek achter Coldenhoff en Simpson, op hun zware machines. “We hadden de vering wat veranderd en dat voelde geweldig aan. Dankzij die derde plek reis ik nu toch met een goed gevoel naar Imola (waar dit weekend een Grote Prijs is, nvdr) af.”

De winst in de 250cc was voor Calvin Vlaanderen (2+1). In de 500cc was niemand opgewassen tegen Glenn Coldenhoff. De Nederlande­r domineerde beide reeksen, telkens voor Shaun Simpson. In de superfinal­e herhaalde hij dat kunstje nog eens.

 ?? FOTO GINO MAES ?? Liam Everts.
FOTO GINO MAES Liam Everts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium