Het Belang van Limburg

Ricca is niet laatste aanwinst van Club

-

Club Brugge, dat vanavond tegen Eupen speelt, heeft een achtste aanwinst beet. Frederico ‘Fede’ Ricca (foto) is een 24-jarige Uruguayaan die op de linksachte­r de concurrent­ie moet aangaan met de Oekraïense nieuwkomer Eddy Sobol. Brugge had al langer een akkoord met de speler, maar zijn club Málaga lag dwars, omdat het na de degradatie uit de Primera División zijn spelers zo duur mogelijk wil verkopen. Volgens de entourage van Ricca kon de speler transfervr­ij overkomen, maar Club wilde geen juridische risico’s nemen en onderhande­lde een transferpr­ijs tussen 2 en 3 miljoen.

Coach Philippe Clement blijft aandringen op een defensief ingestelde nummer zes. Daarnaast kunnen er altijd nog spelers vertrekken als er een topbod binnenkomt. Met de komst van Simon Mignolet heeft Club een een doelman op overschot. Derde keeper is Nick Shinton, een Aalstenaar die doorstroom­de uit de beloften. Voor de plaats van tweede doelman hoopt Club Ethan Horvath te houden. Karlo Letica kreeg de wenk dat hij mocht beschikken. Maar Horvath is Amerikaans internatio­nal en het valt af te wachten of hij zich schikt in de rol van tweede keeper.

Linz uitverkoch­t - Club speelt dinsdag bij LASK Linz in een vol stadion. De 14.000 zitjes voor thuisfans gingen in 12 uur de deur uit. (kvu)

Kiev ontslaat coach - Na de uitschakel­ing door Brugge heeft Dinamo Kiev coach Aleksandr Khatskevic­h en zijn hele staf op straat gezet. (kvu)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium