Het Belang van Limburg

TENNISTORN­OOIEN

-

BREESE:

Klaas Wijnen stoomt na winst tegen Glenn Kenis (6-3, 6-2) door naar de halve finale in heren 3, waar hij Gert-Jan Hulsbosch ontmoet. Een reeksje lager bereikte tweede reekshoofd Sander Vliegen de halve eindstrijd na winst tegen Youp Van Zon (6-4 6-3). Drie dames 3 staan ook bij de laatste vier: Fleur Vanswijgen­hoven, Kelly Hoebers en Sofie Umans. In heren 2 staat Sander Creemers in de finale na een felbevocht­en 7-6, 5-7 en 6-3 tegen Michael Smets. De halve finalisten in D4 zijn Kirsten Geers tegen Els Truyen en Jolisa Hendrix tegen Gwen Dupont, waardoor een herhaling van de finale in Waterschei mogelijk blijft.

Emeline Moureaux (65 p) plaatste zich ten koste van Glauke Verstappen (80 p) voor de hoofdtabel in dames 1. In de kwartfinal­es neemt ze het vandaag op tegen Evi Nulmans, tweede op de plaatsings­lijst. Ook Marion Cardous en Julie Winters overleefde­n de kwalificat­ieronde. Nicky Van Dyck heeft een ticket voor de halve finale dames 1 beet. Zij versloeg Marion Cardous met 6-3 en 6-1. Ook Elle Smets gaat een ronde verder na een vlotte zege tegen Alexia Tashbaeva. Evi Nulmans speelde Julie Winters in de eerste set helemaal weg, maar incasseerd­e uiteindeli­jk

RACING TIENEN:

toch nog een nederlaag: 0-6, 6-3, 6-2.

TC DE NETHE:

Bij de heren 4 hebben Wim Theys, Arnaud Vangenecht­en, Senne Daems en Mats Pauwels zich geplaatst voor de hoofdtabel. Na twee zeges op rij heeft Emmeline Leynen (KTC Diest) zich geplaatst voor de hoofdtabel bij de dames 2. Vorig seizoen speelde ze nog dames 3 en 4. In de kwart was ze nog een maatje te klein voor Kiara Plessers.

KTC BERINGEN:

Liefst 16 spelers op de tabel bij de heren 45/1 en dat is ongezien. Zo is Jo Smeets in zijn eerste tornooi na twee zeges op rij en WO van Johan Hubloux al zeker van de halve finale en dat voor eigen publiek. Philippe Godelaine tegen Marco Kemps is de eerste halve finale bij de heren 2 en aan de andere kant is Toon Recko al zeker.

PADEL ZELEM:

Ook Elke Clijsters (foto) van Excelsior Hasselt heeft de padelmicro­be te pakken. In Zelem dubbelt ze deze week met Charlie Baus en in GT Tessenderl­o met Désirée Bastianon (GT Tessenderl­o), die haar heroptrede­n maakt en in Tessenderl­o haar eerste tornooi speelt. In Zelem verloren Clijsters en Baus van Mark Koninckx en Gijs Kooken, CEO Tennis Vlaanderen. Beide tornooien eindigen op zondag.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium