Het Belang van Limburg

Moeilijk gaat ook voor thuisspele­r Noah Martens

- Jeroen FISSETTE

It was a hard day at the office kantoor.

voor Noah Martens.

De Syriër Taym Alazmeh dwong onze Limburger tot een driesetter. Maar de halve finale is een feit. “Het was lastig. Voor mij was het wat een offday. Ik maakte veel domme fouten”, hijgde Martens na een zware partij. “Mijn tegenstand­er was ook sterk. Maar op karakter en de wil om te winnen heb ik mij eruit kunnen slaan. Nu, ik wist dat hij goed was, maar niet dat dit zou kunnen gebeuren. Elke wedstrijd moet natuurlijk gespeeld worden. Gelukkig sloeg ik mij erdoor.”

Deze moeilijke zege – het werd uiteindeli­jk 6-4, 2-6 en 6-3 – sterkt

Een zware dag op

hem wel. Martens blijft de dubbelslag, winst op de internatio­nale tornooien van Bree vorige week én nu in Maaseik, binnen handbereik houden. “Dit geeft mij een boost. Maar met die dubbel ben ik wel niet bezig, hoor. Uiteraard mag dit tornooi er altijd bijkomen. Het belangrijk­ste is dat ik kan genieten van deze tornooien en mij nu focus op mijn halve finale. Ook dat wordt een interessan­te match. Laten we hopen dat we er samen een mooie partij van maken.” Het feit dat Martens nu alweer voor eigen publiek speelt, geeft de Genkenaar blijkbaar vleugels. “Het is fijn dat je familie, vrienden en mijn vriendin langs het veld staan. Zo heb ik natuurlijk meer supporters als op een ander internatio­naal tornooi in het buitenland. Nu moet ik gewoon nog alles geven. We zien wel wat het geeft.”

Vandaag wacht de Duitser Filip Florig. Hij staat 12de op de plaatsings­lijst. Bij de meisjes blijft het Waalse eerste reekshoofd Emeline De Witte door het tornooi walsen. Tegen een andere landgenote Marte Lambrecht werd het 6-2, 6-2 en ook zij staat vandaag in de halve finale.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Noah Martens had het niet makkelijk, maar de halve finale is een feit.
FOTO SERGE MINTEN Noah Martens had het niet makkelijk, maar de halve finale is een feit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium