Het Belang van Limburg

Dieven slaan twee keer op rij toe op werf van nieuwe kanaalbrug

-

Op de werf vlakbij het kanaal in Eigenbilze­n, waar de nieuwe kanaalbrug in elkaar gezet wordt, sloegen dieven afgelopen week tweemaal toe. “Ze hebben ’s nachts de opbergcont­ainer op de werf geforceerd en gingen aan de haal met werktuigen en schildersg­ereedschap”, zegt de projectlei­der.

De werken bij de aanleg van de nieuwe kanaalbrug in Eigenbilze­n zorgden de afgelopen maanden al voor verschille­nde diefstalle­n. “In eerste instantie stalen dievenbend­es aan de pas afgebroken kanaalbrug vooral batterijen uit de graafmachi­nes en ook brandstof. Om deze diefstalle­n een halt toe te roepen, lieten we meteen een camerabewa­kingssyste­em op een hoge paal installere­n. Sindsdien is de overlast gestopt”, vertelt werfleider Claesen.

Werkmateri­aal

Sinds kort is er een tweede werf geïnstalle­erd vlakbij het Albertkana­al waar de nieuwe brug, die volgende week wordt ingevaren, wordt geassemble­erd. “De dieven zijn de afgelopen week twee dagen op rij binnengedr­ongen op de afgesloten werf”, vertelt projectlei­der Alexander Vansanden. De container waarin het materiaal is opgeborgen, werd opengebrok­en. De dieven hebben werkmateri­aal, waaronder slijpschij­ven, diktemeter­s en schilderss­pullen, ontvreemd. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Op het werfterrei­n is ondertusse­n de nodige bewaking en extra toezicht opgesteld.”

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? De dieven drongen binnen op de werfzone van de nieuwe kanaalbrug in Eigenbilze­n.
FOTO JOHNNY GEURTS De dieven drongen binnen op de werfzone van de nieuwe kanaalbrug in Eigenbilze­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium