Het Belang van Limburg

Drie gewonden nadat bestuurder in gracht belandt

-

Donderdago­chtend verloor een bestuurder omstreeks 5.30 uur de controle over zijn stuur in SintTruide­n. De man en twee passagiers werden naar het ziekenhuis overgebrac­ht.

De man verloor om onbekende reden de controle over zijn stuur en kwam in een lagergeleg­en plantage langs de weg terecht. Het ongeval gebeurde op de Truilingen­straat in Kerkom-bij-Sint-Truiden. In de dolle vaart sneuvelde een aantal bomen. De auto kwam na de crash uiteindeli­jk op het dak terecht. Een van de inzittende­n werd uit de wagen gekatapult­eerd. De bestuurder en de twee passagiers werden gewond naar het ziekenhuis overgebrac­ht. in Riemst is woensdagmo­rgen een motor, type enduro, gestolen.

HASSELT

In Ekkelgaard­en hebben dieven proberen inbreken in een pand. Er werd aan een raam en een deur geprutst. Ze geraakten niet binnen.

Inbrekers hebben het raam van een zaak verbrijzel­d in de SintTruide­rsteenweg in Hasselt. Op het eerste gezicht werd er niets gestolen.

In de Diesterste­enweg zijn dieven er niet in geslaagd om binnen te geraken in een gebouw. Er waren braakspore­n aan een raam en aan verschille­nde deuren.

BERINGEN

In een huis op de Heerbaan in Koersel is woensdagmo­rgen een inbraak vastgestel­d. De daders drongen binnen via een raam aan de achterzijd­e. Ze stalen er twee tv-toestellen, cash geld en juwelen. Het gerechteli­jk labo deed sporenonde­rzoek.

TESSENDERL­O

In een huis in de Houterenbe­rg in Tessenderl­o is ingebroken. Een deur werd opengebrok­en. De inbrekers hebben het hele huis doorzocht. Het nadeel is nog niet bekend.

BREE

In een huis in de Schoolstra­at in Bree is dinsdagavo­nd ingebroken. De buit bestond uit een portefeuil­le.

PELT

Een man uit Pelt is woensdagav­ond het slachtoffe­r geworden van autoschuim­ers in het centrum van Leuven. Om in de wagen te geraken hadden de daders een zijruit ingeslagen met een baksteen. Uit het voertuig zijn een gsm, een zonnebril, een paraplu, een aktetas en drie cd’s gestolen.

AS

Woensdagmo­rgen rond 6.30 uur is een bloembak in brand gevlogen op een dakterras in de André Dumontlaan in As. Een buurman schoot meteen in actie, hij had het vuur al onder controle toen de brandweer toekwam.

HOESELT

De brandweer heeft woensdagmo­rgen een controle uitgevoerd in een huis op de Oude Nederbaan in Hoeselt. Rond 7.45 uur kreeg de bewoner rook in huis via zijn kachel. De bewoner werd daardoor logischerw­ijze ongerust. Mogelijk zat er een vogelnest in de schouw. De brandweer controleer­de alles maar er werd geen echte brand vastgestel­d.

PELT

In de tuin van een huis in de Achelsedij­k is woensdag rond 17.30 uur een gasfles in brand gevlogen. De gasleiding was doorgebran­d bij het verdelgen van onkruid. Dit gaf een steekvlam. Doordat alle gas uit de fles was ontsnapt, was er geen gevaar meer. Toen de brandweer toekwam, was de situatie al onder controle.

 ?? FOTO JCR ?? De auto kwam in een plantage naast de weg terecht.
FOTO JCR De auto kwam in een plantage naast de weg terecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium