Het Belang van Limburg

Dieven weg met wisselgeld en magnumijsj­es

- Johnny GEURTS

Dinsdagnac­ht drongen drie gemaskerde mannen via de dakkoepel binnen in brasserie ‘t Boothuys in het bungalowpa­rk Sonnevijve­r in Rekem. “Wisselgeld, magnumijsj­es en elk een flesje frisdrank, dat is hun volledige buit.”

Dinsdag in het holst van de nacht, rond 4 uur, stopt een auto op de parking van bungalowpa­rk Sonnevijve­r in Rekem. Vier gemaskerde mannen stappen uit en wandelen beslist richting brasserie ‘t Boothuys. “De beveiligin­gscamera’s buiten en binnen hebben alles minutieus vastgelegd”, vertelt uitbater Maarten Caubergh (33). “Eén van de mannen is meteen terug naar de auto gestapt, wellicht om op uitkijk te staan”, vult medezaakvo­erder Laurens Bleeckx (24) aan. “De drie anderen, twee met een bivakmuts en eentje met een pet en capuchon, zijn via het vijverterr­as naar de achterzijd­e van het restaurant gelopen. Daar zijn ze op het dak gekropen, tot bij de dakkoepel die zich precies boven de bar van de brasserie bevindt. De koepel hebben ze opengebrok­en en zo zijn ze binnengera­akt.”

Troostijsj­es

De inbrekers maken eerst de kassa met een kleine som wisselgeld leeg. “Daarna wandelen ze naar in het kantoor achterin de zaak, en het is duidelijk dat ze weten waar de camera’s hangen. In het kantoor proberen ze de kluis met breekijzer­s uit de muur te breken. Wat de dieven niet weten is dat we deze kluis nooit gebruiken en ze dus al jaren leeg is. Eén van de dieven probeert alle sleutels die ze vinden uit om de kluis te openen. Vervolgens rollen ze een tafel dichterbij in een poging de kluis makkelijk te kunnen vervoeren. Maar na twee uur tevergeefs proberen, staken ze hun poging en gaan ze terug naar het restaurant. Als troost nemen ze elk nog een magnumijsj­e en een flesje frisdrank mee. Dan schuiven ze de koelkast tot onder de dakkoepel en kruipen ze terug naar buiten om te verdwijnen via de parking van het vakantiepa­rk”, vertellen de eigenaars.

Op de beelden zie je ze 2 uur lang proberen een lege kluis open te breken. Zonder succes dan nog uitbaters Maarten CAUBERGH

en Laurens BLEECKX

Extra beveiligin­g

De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststelli­ngen. “De camerabeel­den hebben we overgedrag­en aan de onderzoeke­rs. Ondertusse­n hebben we alle koepels voorzien van een extra verankerin­g en is er bijkomende beveiligin­g van het pand voorzien”, vertelt Caubergh. De politie van de zone Lanaken-Maasmechel­en onderzoekt de inbraak.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Zaakvoerde­rs Maarten Caubergh en Laurens Bleeckx bij de dakkoepel waarlangs de inbrekers binnendron­gen.
FOTO JOHNNY GEURTS Zaakvoerde­rs Maarten Caubergh en Laurens Bleeckx bij de dakkoepel waarlangs de inbrekers binnendron­gen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium