Het Belang van Limburg

Elke dag pendelen tussen bühne en ziekenhuis­bed

- Eddy VANDOREN

Ann Huls (41) uit Val-Meer is één van de 130 acteurs die een rol spelen in het avondspekt­akel ‘Luna & Soleya’ dat momenteel wordt opgevoerd in het park van het wijnkastee­l Genoels-Elderen. En daar heeft ze heel wat voor over: ze pendelt al een week tussen bühne en ziekenhuis­bed.

“Het begon met een beetje keelpijn die maar niet wilde overgaan” vertelt de onfortuinl­ijke amateuract­rice. “Vorige week maandag stapte ik daarom naar de huisarts die vermoedde dat ik een ernstige keelontste­king had. Hij startte een behandelin­g met pijnstille­rs en antibiotic­a. Zelf hoopte ik dat de pijn snel zou overgaan want de woensdag daarop was het generale repetitie van ‘Luna & Soleya’ waarin ik een van de weinige gesproken rollen heb. Donderdag was het de première.”

Maar de pijn ging niet over, integendee­l. “Woensdagmo­rgen hield ik het niet meer uit en meldde ik me aan bij de spoedafdel­ing van het Vesalius-ziekenhuis in Tongeren. Na grondig onderzoek bleek

Mijn ouders pikken me elke avond op in het ziekenhuis. Na de voorstelli­ng brengen ze me weer terug, en dan word ik gewoon terug aan het infuus gehangen

Ann HULS in haar rol als kokkin Greta

dat ik een abces op mijn amandelen had en weinige minuten later lag ik ongewild op het ziekbed aan een infuus met zware antibiotic­a. Mijn wereld stortte haast in. Zes maanden intense voorbereid­ing, twee à drie keer per week en nu dit. Dat kon niet waar zijn.”

Kokkin Greta

Toch wilde Ann zich niet neerleggen bij de feiten: het bloed kruipt immers waar het niet kan gaan. Met al haar overreding­skracht wist ze de behandelen­de arts te overtuigen dat ze een vrij belangrijk­e rol had in het avondspekt­akel en dat er geen doublure was om haar rol van kokkin Greta over te nemen. Uiteindeli­jk stemde hij in. “Sinds vorige woensdag komen mijn ouders me elke avond om 19 uur oppikken in het ziekenhuis. Ze rijden me naar Genoelseld­eren en brengen me na de voorstelli­ng rond 23 uur weer terug, waar ik meteen weer aan het infuus wordt gehangen. En tot nu toe is dat goed gegaan”, vertelt ze vermoeid maar tevreden.

 ?? FOTO EVA ?? The show must go on, zelfs voor actrices die met een abces op hun amandelen in het ziekenhuis liggen.
FOTO EVA The show must go on, zelfs voor actrices die met een abces op hun amandelen in het ziekenhuis liggen.
 ?? FOTO RR ?? Ann Huls in haar rood-wit kostuum als kokkin Greta.
FOTO RR Ann Huls in haar rood-wit kostuum als kokkin Greta.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium