Het Belang van Limburg

5 transferdo­ssiers

-

Achter de schermen zwoegt STVV aan vijf transferdo­ssiers. Eén nieuwe naam dook op: die van de centrale middenveld­er Jhonny Lucas, een 19-jarige Braziliaan.

Boli naar Al Duhail?

Een transfer die al een tijdje aansleept, is die van Yohan Boli naar Al Duhail. De Qatarese club wil 2 miljoen neertellen voor de Franse Ivoriaan. Toch blijft er financiële onenigheid tussen de drie partijen: Al Duhail, STVV en Boli zelf. Ook andere buitenland­s clubs houden Boli in het vizier, maar waarschijn­lijk treedt de spits gewoon aan tegen Antwerp.

Sinani van Dudelange?

STVV heeft al heel lang een akkoord met Luxemburgs internatio­nal Danel Sinani. Maar de steenrijke voorzitter van Dudelange, Flavio Becca blijft de zaak uitstellen omdat de club nog in de Europa League zit. Dinsdag maakte de nummer tien de enige goal tegen het Estse Nomme Kalju, waardoor het Dudelange van Emilio Ferrera doorstoot en STVV weer bang moet afwachten.

Lee van Verona?

Takayuki Tateishi, de CEO van STVV, heeft goede connecties met het Italiaanse Hellas Verona en de clubs waren mondeling akkoord over een uitleenbeu­rt van de Zuid-Koreaanse internatio­nal Lee Seung-Woo (21), een flankaanva­ller. Probleem: Lee Seung-Woo acht zichzelf een niveau te goed voor STVV.

Ito van Hamburg?

Flankaanva­ller Tatsuya Ito zou eveneens op huurbasis naar STVV komen en op het vlak van Japanners kan het Truiense bestuur toch steeds iets meer. Mogelijk wordt het wachten tot de laatste dagen van de mercato.

Lucas van Parana?

Jhonny Lucas Flora Barbosa is een

19-jarige

Braziliaan­se centrale middenveld­er die in zijn thuisland uitkomt voor Parana en de nationale U20. Sommige media omschrijve­n hem als een toptalent, al oogt zijn snelheid van uitvoering erg traag. Wellicht daarom bestaan er verschille­nde meningen binnen STVV. Hij zou zowaar ook in de belangstel­ling van Manchester United staan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium