Het Belang van Limburg

Lommel walst over Gent

- Raf COMANS

In de Beker van België liep Lommel zonder Toon Wesenbeek en Bram Schelkens (blessures) stelselmat­ig uit tegen Falco Gent. Bij de rust (45-29) waande de thuisploeg zich zegezeker. Het één reeks lager spelende Falco kwam daardoor nog terug tot 54-45, zonder Lommel nog echt te bedreigen.

Hades, promovendu­s in tweede landelijke, zorgde voor de strafste prestatie van het weekend in de Beker van Vlaanderen. De Hasselaren hadden het niet onder de markt met Vanneste (31 ptn). Na 4 minuten had Deinze (1ste landelijke) de Hasseltse voorgift al opgehaald (11-12) en liep 33-45 uit (18’). Met een indrukwekk­ende 19-4 nam de thuisploeg direct na de rust (3947) langs Van Cauwenberg­he, Gybels en Deferm de match in handen: 58-51 (24’). Dichter dan 74-71 geraakten de bezoekers niet meer. Bij Hades ontbraken Reindert Jehoul en Thomas Wirix met blessures. Lommel moest in de verlenging de duimen leggen tegen de sterke Oost-Vlaamse eersteprov­incialer Meetjeslan­d. De Nederlands­e aanwinst Donovan van Wijngaarde­n (29 ptn) leverde een sterke prestatie af, terwijl ook miniem Louis Dubois een opgemerkt debuut maakte. Stevoort was in de eerste helft verdedigen­d niet bij de les en zag Gent-Oost de voorgift uitbouwen: 30-39 (rust). Een agressieve­re defense na de pauze creëerde ook aanvallend mogelijkhe­den, goed voor de zege.

Bij de vrouwen kreeg Hasselt met Asse-Ternat een taaie tegenstand­er voorgescho­teld. Na de kampwissel (29-27) maakten Nelis, Cromphout, Pauwels en Venken toch het verschil.

?? FOTO DICK DEMEY ?? Lommelaar Rosenmulle­r gaat voorbij Gentenaar De Pondt.
FOTO DICK DEMEY Lommelaar Rosenmulle­r gaat voorbij Gentenaar De Pondt.