Het Belang van Limburg

“Ik wil world famous worden”

-

Het is héél wat, als Limburger op Pukkelpop staan. Dus was ook Ruby Grace (20) eerst nog zenuwachti­g. “Maar toen voelde ik: dit is perfect, dit is mijn droom.” En die stopt niet in Kiewit.

Want de zenuwen gierden Louise Vanoppen (20) wel degelijk door de keel. Maar kijk: die stem, waar meer dan één flard Winehouse in doorscheme­rt, hield het wonderwel. “Drie minuten voor ik op moest, hield ik het bijna niet meer. Maar mijn vocal coach, die mee was: rustig blijven. Eens ik op het podium stond, voelde ik: dit is perfect, dit is mijn droom.”

Het talrijk opgekomen thuispubli­ek in de Club - daar dook zowaar nog eens een ouderwets spandoek op had ze al voor zich gewonnen. Maar de bubbelende electropop deed toch meer dan enkel die trouwe schare heupwiegen.“Ik had ook niet verwacht dat er zoveel volk zou staan”, zegt Grace. Want het blijft een rare plek om te staan: de ondankbare plaats onderaan de affiche, maar je opent wel Pukkelpop.

En dus smaakt dat natuurlijk naar meer, beter, hoger. “Ik wil zo snel mogelijk een album of een EP uitbrengen, want ik heb zoveel nummers. Kill your darlings? Maar al mijn nummers zíjn goed.” Een zeer atypische attitude in het Limburgse poplandsch­ap, werpen we op. “Ik heb gewoon het gevoel dat ik de lat heel hoog moet leggen. Ik ben heel optimistis­ch, misschien té soms. Maar ik geloof oprecht dat ik er ga geraken. Ik blijf gaan tot ik wereldbero­emd ben.”

 ?? FOTO RL ?? De 20-jarige Ruby Grace in de Club: gedroomd debuut.
FOTO RL De 20-jarige Ruby Grace in de Club: gedroomd debuut.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium