Het Belang van Limburg

Geens beste Belg, Van Riel valt in testevent voor Spelen

-

Trietleet Jelle Geens eindigde in het olympisch testevent negentiend­e en als beste Belg in Tokio. Marten Van Riel werd 36ste na een valpartij tijdens het fietsen.

De zege in deze generale repetitie voor de Olympische Spelen volgend jaar ging, bij afwezighei­d van wereldtopp­ers Vincent Luis, Mario Mola en Javier Gomez, naar de Canadees Tyler Mislawchuk (1u49’50”). Jelle Geens bereikte de finish na 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen in 1u52’24”. Bij de tweede wissel ontbond de Limburger zijn duivels, maar hij werd bijgehaald door onder andere winnaar Mislawchuk en na twee van vier looprondje­s moest hij de anderen laten gaan.

Marten Van Riel klom als veertiende uit het water en maakte lang deel uit van de kopgroep tijdens het fietsen, maar daar kwam hij ten val. Hij werkte de

BASKETBAL België U16 -

Nadat gastland Montenegro in de kwartfinal­es van het EK U16 divisie B in Podgorica een einde maakte aan de promotiedr­oom van België, knoopten onze landgenote­n tegen Tsjechië opnieuw aan met de zege: 87-93. Limburgers Sander Bollen tekende met 2 punten, 1 rebound en 1 steal in 6,5 minuten speeltijd, mee voor de zege. Zaterdag speelt België tegen Bulgarije voor de vijfde plaats.

Beker van België: Tongeren Bavi Vilvoorde 85-53 -

Een collectief Tongeren duldde een onvolledig Vilvoorde enkel in het eerste quarter in zijn spoor. Vooral vlak na rust (43-30) diepten Claes en Hounhanou de kloof uit. De invallers mochten het vierde kwart vol maken.

QUARTERS: 23-19, 20-11 (43-30), 21-4 (64-34), 21-19.

BASKET TONGEREN: PROESMANS 4, HERTAY 15, HOUNHANOU 13, CLAES 14, FANARD 10, Moonen 5, Vandewal 6, Ghysens 6, Walravens 12.

GOLF

Pieters op zoek naar zege -

Thomas Pieters heeft zich in de D+D Real Czech Masters in het zog van de leiders genesteld. Een tweede opeenvolge­nde 67 deed hem halfweg het European Tour-tornooi op -10 doorkomen. wedstrijd nog af, maar ver in de achtergron­d.

De Belgian Hammers, met Claire Michel, Jelle Geens, Hanne De Vet (die de geblesseer­de Valérie Barthelemy vervangt) en Marten Van Riel, nemen zondag nog deel aan de mixed relay in Tokio. Vooral zijn finish was indrukwekk­end. Op zijn laatste drie holes scoorde hij evenveel birdies. Ook Nicolas Colsaerts bleef het in Praag goed doen. Hij liet de 70 van donderdag volgen door een 69 volgen.

WIELRENNEN

Seizoen zit erop voor Bardet -

Na een tegenvalle­nde Tour zal Romain Bardet dit seizoen niet meer koersen. Hij won de bollentrui, maar kwam nooit in de buurt van een goed klassement. “Het seizoen voldeed niet aan de doelen die ik mezelf stelde”, zegt hij in een persberich­t. Vorig jaar reed Bardet nog een sterk najaar, met onder meer een vierde plaats op het WK in Innsbruck.

Theuns verlengt -

Edward Theuns heeft zijn contract bij Trek-Segafredo verlengd met twee seizoenen.

Bryan Coquard vierde een tweejarige contractve­rlenging bij Vital Concept - B&B Hotels met een ritzege in de Arctic Race of Norway. Mathieu van der Poel finishte tweede.

Coquard wint - TENNIS

Goffin door zonder te spelen -

David Goffin (ATP 19) bereikt na het forfait van Nishioka (ziek) de halve finales in Cincinnati. Daar treft hij Richard Gasquet (ATP 56).

 ?? FOTO BELGA ?? Het was weer erg warm in Tokio, ook voor Jelle Geens.
FOTO BELGA Het was weer erg warm in Tokio, ook voor Jelle Geens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium