Het Belang van Limburg

Ali Baba lanceert gerecht van drie meter lang

- Zahra BOUFKER

Bij kebabzaak Ali Baba in Beringen mijn kan u vanaf nu een gerecht bestellen van wel drie meter lang. “Het is gewoon fijn om samen te eten, maar we willen met dit gerecht ook meer Vlaamse klanten bereiken”, klinkt het bij de kebabzaak.

De Grieken hebben hun mezze, de Italianen hun antipasti en de Spanjaarde­n hun tapa’s. En bij kebabzaak Ali Baba aan de Beverloses­teenweg in Beringen hebben ze vanaf nu hun ‘Etli Ekmek’, een langwerpig bord van drie meter lang vol met groenten, brood en vleesgerec­hten. Etli Ekmek is een gekend gerecht in Turkije. De Beringse kebabzaak wordt druk bezocht door de Turkse gemeenscha­p, maar de uitbaters willen ook meer Vlaamse klanten bereiken. “We merken dat, als we eenmaal contact hebben met onze Vlaamse klanten, de dialoog wel op gang komt”, zegt uitbaatste­r Melisa Kurt (22), die samen met haar man en familie de zaak uitbaat.

Cultuur ontdekken

“Een gerecht als de Etli Ekmek samen delen kan alleen maar het contact met elkaar bevorderen, maar ook dat met andere gemeenscha­ppen”, gaat de uitbaatste­r verder. “Het klinkt misschien raar, maar uit zo’n bord van drie meter eten is ook gewoon fijn en gezellig. Je bepaalt zelf met hoeveel personen je het bord deelt. Op basis daarvan wordt het bord samengeste­ld. Zo’n maaltijd delen nodigt ook uit om samen te babbelen of om elkaars cultuur te ontdekken. We hopen dat het nieuwe gerecht in ons aanbond een begin is van veel nieuwe gesprekken en fijne momenten met lekker eten. Met die combinatie komen we al heel ver.”

→ Bekijk ook het filmpje op www.hbvl.be

 ??  ??
 ?? FOTO ZB ?? Het gerecht van drie meter lang kan u bestellen vanaf vier personen.
FOTO ZB Het gerecht van drie meter lang kan u bestellen vanaf vier personen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium