Het Belang van Limburg

Lukebakio en Berlijn houden Bayern in bedwang

-

Bayern München beleefde een competitie­debuut in mineur. De Duitse landskampi­oen raakte tegen Hertha Berlijn niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Recordaanw­inst Dodi Lukebakio toonde zich meteen belangrijk voor zijn nieuwe ploeg Hertha Berlijn.

Bayern München nam afgelopen seizoen afscheid van coryfeeën Robben en Ribéry, maar grote wijziginge­n waren er niet. De enige nieuwkomer aan de aftrap was Benjamin Pavard. Ivan Perisic nam een schorsing mee uit Milaan en ontbrak in de wedstrijds­electie. Hertha Berlijn tastte deze zomer diep in de buidel voor Dodi Lukebakio, die vorig seizoen helemaal doorbrak bij Fortuna Düsseldorf. Ook Dedryck Boyata tekende in de Duitse hoofdstad, maar de Rode Duivel miste de openingssp­eeldag door een blessure. Bayern München begon prima en opende zijn teller na 20 minuten. Robert Lewandowsk­i verklaarde met een binnentikk­er het seizoen voor geopend. Hertha Berlijn kwam vlug langszij. Lukebakio ging op wandel en probeerde van ver. Zijn schot week af op de rug van ploegmaat Vedad Ibisevic, waardoor Bayern-doelman Neuer kansloos was. Nog voor de pauze kwam Hertha tegen de gang van het spel in op voorsprong. Marko Grujic mocht alleen op Neuer afgaan en faalde niet: 1-2 na 45 minuten. Bayern ging na de rust nadrukkeli­jk op zoek naar de gelijkmake­r. Een strafschop was op het uur een koud kunstje voor Lewandowsk­i om de 2-2 binnen te trappen. Bayern zocht ook nog de 3-2, maar die viel niet meer. Lukebakio mocht in de 68e minuut gaan rusten.

Bayern huurt Coutinho -

Barcelona en Bayern hebben een principeak­koord over de uitleenbeu­rt van Philippe Coutinho. Dat bevestigde een bestuursli­d van de Spaanse grootmacht aan zender Movistar LaLiga.

"De transactie moet wel nog afgerond worden.” De 27-jarige Braziliaan voetbalde sinds begin 2018 voor Barça. Voordien maakte hij sinds 2013 het mooie weer bij Liverpool.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium