Het Belang van Limburg

Vanden Borre en Bayat weer in Brussel

-

Opvallende ontmoeting op Anderlecht. Anthony Vanden Borre (31) deed er handjeklap met Mogi Bayat. Puur toeval. VdB is na drie jaar zonder officiële match terug bij RSCA en mag bij de beloften werken aan zijn tweede comeback. Bayat kwam onderhande­len over Adrien Trebel.

Eén dag na de nederlaag tegen Antwerp en de 5 op 21 daagde Anthony Vanden Borre op in het oefencompl­ex. De rechtsback oogde strak en slaagde voor fysieke tests. VdB mag de volgende maanden onbezoldig­d meetrainen bij de U21 van Craig Bellamy. Het merendeel van de fans droomde al direct van een comeback van “de beste rechtsback van België”.

Met Vincent Kompany, Floribert Ngalula en Rodyse Munienge treft Vanden Borre drie jeugdvrien­den in de technische staf van paars-wit, die onvoorwaar­delijk in hem geloven. “Thuiskomen in een vertrouwde omgeving doet me goed”, stelde Vanden Borre. “Ik verwacht niets, maar hoop dat ik de club iets kan teruggeven. Ook door mijn ervaring te delen met de jongeren. Het enige wat ik kan doen op mijn leeftijd, is hard werken.” “Als Anthony opnieuw op topniveau wil komen, geven wij hem de beste faciliteit­en”, aldus manager Michael Verschuere­n. “Hij moet rustig kunnen werken. Zonder druk, maar met constante begeleidin­g.”

Trebel niet naar Egypte

Dat Vanden Borre Mogi Bayat tegen het lijf liep op Anderlecht, voor het oog van de fotografen, was minder goed getimed. Anderlecht wordt liever niet meer geassociee­rd met de zaakwaarne­mer, maar Mogi kwam praten over zijn speler Adrien Trebel. Er waren nog pogingen om de Fransman naar Al Ahli in Egypte te sturen, maar Trebel zag dat niet zitten. Maandagavo­nd speelde hij zelfs voor het eerst mee met de U21 tegen OH Leuven.

 ?? FOTO JC GUILLAUME ?? Anthony Vanden Borre en Mogi Bayat begroetten elkaar hartelijk op Anderlecht.
FOTO JC GUILLAUME Anthony Vanden Borre en Mogi Bayat begroetten elkaar hartelijk op Anderlecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium